Waardig afscheid nemen bij begrafenis Amsterdam

Rondom een overlijden moet er veel geregeld worden. Gelukkig staan wij altijd voor u klaar. Hieronder vindt u alle benodigde informatie die u helpt bij het organiseren van een passende begrafenis in Amsterdam en omstreken.  

Heeft u vragen? Bel ons gratis nummer 085- 4000 333. We zijn dag en nacht bereikbaar.

Coronaregels bij begrafenisplechtigheid en condoleance

Tijdens een uitvaart of condoleance gelden vanaf 25 februari 2022 de onderstaande coronaregels:
Geen maximum aantal bezoekers
Geen mondkapjesplicht
Geen verplichte vaste zitplaats
Bij een uitvaart mag geen coronatoegangsbewijs worden gevraagd. 

Nabestaanden kunnen zelf kiezen hoe het gesprek met de uitvaartverzorger plaatsvindt. Dit kan op afstand via videobellen, bij u thuis aan tafel met de uitvaartverzorger of een combinatie hiervan. Natuurlijk met alle aandacht die nodig is om een mooie begrafenis in Amsterdam te regelen.

U heeft volledige keuzevrijheid 

Of het nu gaat om cremeren of begraven, de laatste verzorging of opbaren van de overledene, het kiezen van de locatie, het versturen van rouwkaarten, het regelen van bloemen, het kiezen van de muziek of elk ander element van het afscheid: uw wensen staan centraal. U heeft volledige keuzevrijheid. Veel mensen kiezen voor een uitvaart in een crematorium of uitvaartcentrum in de buurt, maar hiervoor bestaat geen (wettelijke) verplichting. We hebben goed contact met alle begraafplaatsen en uitvaartcentra in Amsterdam en omgeving. Zo kunnen we iedere wens vervullen. En heel belangrijk: tegen een eerlijke prijs én zonder verborgen kosten.

U kunt het afscheid laten plaatsvinden in een uitvaartcentrum maar u kunt ook voor een andere locatie kiezen. Een plaats die misschien beter bij de overledene past. Op een mooie plek in de natuur, in een lokale kerk, op een boot, in uw achtertuin of zelfs in uw favoriete restaurant of stamkroeg. Onze uitvaartverzorgers kunnen u alles vertellen over de mogelijkheden.

Crematorium Zorgvlied

Zorgvlied

Amsteldijk 273 1079 LL Amsterdam

Bel voor info

 
Crematorium De Nieuwe Ooster

De Nieuwe Ooster

Kruislaan 126
1097 GA Amsterdam

Bel voor info

 
Crematorium Westgaarde

Westgaarde

Ookmeerweg 275
1067 SP Amsterdam

Bel voor info

 
Crematorium De Nieuwe Noorder

De Nieuwe Noorder

Buikslotermeerdijk 83
1025 WH Amsterdam

Bel voor info

 

Duizenden euro’s goedkoper

Een goed verzorgde begrafenis hoeft niet duur te zijn. U kunt bijvoorbeeld al een volwaardige begrafenis regelen vanaf 3.299,-. Dat is vaak duizenden euro’s goedkoper dan Dela, Yarden of Monuta maar kwalitatief minstens net zo goed. We nemen u alle zorg uit handen, zodat u goed afscheid kunt nemen. Ook als u niet of ergens anders verzekerd bent.

We hebben drie verschillende pakketten voor u samengesteld. De prijzen van deze pakketten zijn gegarandeerd. Er komen alleen kosten bij als u daar zelf voor kiest. U kunt onze pakketten aanpassen of uitbreiden zoals u dat wilt. We zullen u altijd precies laten weten wat iets kost. Zo komt u nooit voor financiële verrassingen te staan. Bekijk onze tarieven.

 

crematie tarieven meersorgh

Heeft u nu hulp nodig?

Heeft u een dringende vraag, wilt u een overlijden melden of is het moment van overlijden nabij? Neem dan direct contact met ons op. We zijn 24 uur per dag bereikbaar.

Wilt u kennismaken?

Krijgt u binnenkort te maken met een overlijden? Of wilt u uw eigen uitvaart wensen vastleggen? Vraag dan een oriënterend gesprek aan met een uitvaartverzorger.

Wat kost een begrafenis?

Wilt u meer informatie over onze begrafenis tarieven? We hebben alles zo overzichtelijk mogelijk voor u neergezet. Zo komt u nooit voor financiële verrassingen te staan.

Wilt u een respectvolle begrafenis, zonder franje of extra’s? Of is juist de prijs voor u doorslaggevend? We bieden ook eenvoudige begrafenissen aan van hoge kwaliteit met een vaste prijs. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Betrokken uitvaartverzorgers uit uw regio

Onze uitvaartverzorgers geven u persoonlijk en praktisch advies. We helpen u keuzes maken en zorgen dat het wordt geregeld. We zijn vertrouwd in uw regio. En weten precies wat er mogelijk is als u een begrafenis wilt regelen. We ondersteunen u vanaf het overlijden tot na de uitvaart en helpen u bij een passend afscheid. Onze uitvaartverzorgers assisteren u stap voor stap. We doen bijvoorbeeld al uw papierwerk en helpen bij de gehele planning, rouwkaarten versturen, bloemen regelen, muziek verzamelen en meer. We nemen u zoveel mogelijk werk uit handen, zodat u er voor elkaar kunt zijn.

Bekijk hier de uitvaart keuzes die u kunt maken. Heeft u vragen? Neem voor meer informatie contact met ons op via 085 – 4000 333 of ons contactformulier.

Toen mijn moeder overleed, heeft Robert van Haren ons begeleid om haar afscheid en uitvaart te organiseren.
Dit was een prima keuze. Met veel rust, prettig informeel en uitstekende communicatie heeft Robert samen met ons van de afscheidsceremonie een mooie dag weten te maken. Ik kijk er met een warm gevoel op terug.

Thomas de Jager

Naaldwijk, Zuid Holland

We zijn bij toeval bij Meersorgh terecht gekomen. Een schot in de roos. Anne heeft ons als een rots in de branding begeleid in deze voor ons zeer zware periode. Hij gaf ons na overleg de juiste adviezen, dacht actief mee, was altijd bereikbaar en we konden diverse zaken zelf persoonlijk invullen….kortom de perfecte uitvaartbegeleider.

Don Hoppenbrouwer

Zandvoort, Noord Holland

Gratis adviesgesprek

Krijgt u binnenkort te maken met een overlijden in uw naaste omgeving? Of wilt u uw eigen uitvaart wensen vastleggen? Dan bieden wij u kosteloos een adviesgesprek aan met een uitvaartverzorger. Tijdens dit gesprek kunt u kennismaken en wordt elk onderdeel van de uitvaart met u besproken.

Natuur begrafenis Amsterdam

Als alternatief voor een traditionele begrafenis kunnen we u helpen bij het verzorgen van een laatste rustplaats in de natuur. Het zijn rustige, harmonieuze plaatsen omgeven door natuur, die u kunt bezoeken om uw dierbare te herdenken.

Natuurbegraven heeft veel voordelen. Er is eeuwigdurende grafrust. Elk graf blijft intact en wordt nooit geruimd. Er zijn geen onderhoudskosten en u kunt ook as begraven.

Deze graven worden niet gemarkeerd met een traditionele grafsteen, maar met een boomschijf, kei, boom of meerjarige planten, die in het bos passen. 

 

natuurbegraven Meersorgh

Heeft u vragen? Bel ons gratis nummer 085- 4000 333. We staan dag en nacht voor u klaar.

Onze garanties

1.U krijgt financiële zekerheid

Een goed verzorgde uitvaart hoeft niet duur te zijn. We zijn vaak goedkoper dan Dela, Yarden of Monuta maar kwalitatief minstens net zo goed. We nemen u de zorg uit handen, zodat u rustig afscheid kunt nemen. Ook als u niet of ergens anders verzekerd bent. We zullen u altijd precies laten weten wat iets kost. Zo komt u nooit voor financiële verrassingen te staan.

2. Iedereen is welkom

Of er goed verzekerd is of niet, u bent bij ons altijd welkom. Als de polis bij een grote verzekeraar met eigen uitvaartservice loopt, bent u bij ons vaak beter af. Persoonlijker, prettiger én meestal tegen veel lagere kosten voor een betere kwaliteit.

3. Uw wensen staan centraal

We luisteren naar de individuele wensen van de overledene en zijn of haar nabestaanden en voeren deze uit. Alles is mogelijk. We doen onze uiterste best om van iedere uitvaart een passend persoonlijk afscheid te maken. We zijn een integere uitvaart organisatie zonder commerciële verplichtingen of afspraken. Daarom kunnen we u altijd onafhankelijk adviseren.

4 U heeft volledige keuzevrijheid

U mag altijd alles zelf bepalen. Welke polis of verzekering u ook heeft. Of het nu gaat om de locatie kiezen, het lichaam verzorgen en opbaren, rouwkaarten versturen, bloemen regelen, muziek uitkiezen, of een ander element van het afscheid. U heeft volledige keuzevrijheid. 

5. U krijgt een vast aanspreekpunt

Uw uitvaartverzorger is uw centrale aanspreekpunt en persoonlijke steun en toeverlaat vanaf het overlijden tot na de uitvaart. Zo krijgt u de beste zorg en zijn alle betrokkenen altijd op de hoogte.

6. U profiteert van een ervaren team met een groot netwerk

We hebben veel ervaring en goed contact met alle uitvaartlocaties, crematoria, begraafplaatsen en andere partijen in de uitvaartbranche. Zo kunnen we iedere wens realiseren. En heel belangrijk: tegen een eerlijke prijs én zonder verborgen kosten.

Hoe verloopt een begrafenis?

Veel mensen weet niet precies wat ze moeten verwachten bij een begrafenis. Hieronder kunt u lezen hoe een begrafenis meestal verloopt.

Hoe begint een begrafenis?

De familie komt aan in een stoet of op eigen gelegenheid. Uw persoonlijke uitvaartverzorger van Meersorgh staat klaar om u te ontvangen op de gekozen locatie. Bij binnenkomst kunnen de gasten vaak een condoleanceregister tekenen. De meeste uitvaartcentra hebben een aparte ruimte voor naaste familie en voor de gasten, zodat men in alle rust kan wachten tot de begrafenis begint.

rouwverwerking Meersorgh

Wat zijn de laatste voorbereidingen?

De kist met de overledene wordt in de aula geplaatst en de laatste voorbereidingen worden getroffen om de dienst goed te laten verlopen. U kunt in deze voorbereiding een actieve rol spelen. De familie mag de kist zelf naar binnen dragen en de bloemen of persoonlijke voorwerpen van de overledene neerleggen, zoals een foto of een schilderij. De familie kan voor de plechtigheid begint samenkomen om afscheid te nemen van de overledene.

 

Hoe begint een begrafenis plechtigheid?

Als het officiële afscheid begint gaat de familie de aula in en neemt voorin plaats. Daarna volgen de andere gasten. De plechtigheid kan helemaal naar eigen wens worden ingevuld. U kunt hier denken aan een sobere, een meer uitgebreide of een kerkelijke plechtigheid. U kunt één of meerdere sprekers hebben, muziek spelen, wel of geen bloemen neerleggen en de kist open of dichtlaten. Meer informatie over de mogelijkheden kunt u hier vinden.

 

Hoelang duurt een begrafenis?

Een begrafenis dienst duurt meestal tussen de 45 en 60 minuten. Zorg dat u voldoende tijd neemt voor de ceremonie. Wordt het heel druk? Of zijn er veel sprekers of andere onderdelen? Reserveer dan meer tijd. Dan hoeft niemand zich te haasten en is er voldoende tijd om afscheid te nemen. Na de plechtigheid wordt de overledene naar het graf gebracht.

 

Wie dragen de kist naar het graf?

De kist wordt door dragers of familieleden naar de laatste rustplaats gedragen. De kist kan ook op een rijdende baar naar het graf worden gereden. Vaak dragen familieleden en de gasten de bloemen naar het graf. Deze worden rond het graf gelegd. Sommige begraafplaatsen werken met een lift terwijl op andere begraafplaatsen de kist boven het graf wordt geplaatst om deze later met touwen in het graf te laten zakken. Op sommige begraafplaatsen mag u zelf de kist in het graf laten zakken. U kunt een afscheidsplechtigheid aan het graf houden. Hierna kunt u ervoor kiezen om de kist te laten zakken of om de kist te laten staan. Anderen willen graag meehelpen om het graf dicht te gooien. Meestal is dat toegestaan.

 

Hoe kunt u afscheid nemen bij het graf?

Naast de religieuze rituelen die u aan het graf kunt verrichten, kunt u hier ook op een eigen manier invulling aan geven. U kunt  witte duiven of vlinders loslaten, iets voorlezen of zeggen of een kort muziekstuk (laten) opvoeren.  Als afsluiting van de ceremonie bedankt de uitvaartverzorger of een naaste de aanwezigen voor hun komst. Daarna neemt iedereen afscheid van de overledene. Meestal lopen de nabestaanden nog eenmaal langs het graf en wordt er een bloem of een schepje zand op de kist geworpen.

 

Wat gebeurt er na afloop van de begrafenis?

Na de plechtigheid ontmoeten de gasten elkaar in de condoleance ruimte of “koffiekamer”. Hier kunnen de bezoekers de nabestaanden condoleren en eventueel iets drinken of eten. Meestal kunt u hier een kop koffie of thee drinken, soms kiest de familie voor extra frisdrank, een glas bier of glaasje wijn, belegde broodjes of borrelhapjes. De meeste mensen plannen hier 45 minuten voor in. Daarna vertrekken de gasten en kan de naaste familie ervoor kiezen om nog ergens af te spreken en samen te komen.

Heeft u vragen? Bel ons gratis nummer 085- 4000 333. We staan dag en nacht voor u klaar.

Contact opnemen

Wilt u meer informatie over onze uitvaartverzorging? Bel 24 uur per dag op 085 – 4000 333 of neem contact op via onderstaand formulier.

Begrafenis Amsterdam

We zetten ons volledig in om van elke begrafenis in Amsterdam een persoonlijk liefdevol afscheid te maken. Samen met de nabestaanden creëren we een plechtigheid, die past bij het unieke leven van uw dierbare .

Krijgt u binnenkort te maken met een overlijden in uw naaste omgeving? Of wilt u uw eigen uitvaart wensen vastleggen? Dan bieden wij u kosteloos een oriënterend gesprek aan met een uitvaartverzorger. Tijdens dit gesprek kunt u kennismaken en wordt elk onderdeel van de uitvaart met u besproken. 

Meersorgh uitvaartverzorging
Levantkade 79
1019 MJ Amsterdam
Kvk 82176043

085 – 4000 333
info@meersorgh.nl
www.meersorgh.nl