Begrafenis regelen

Begrafenis Regelen Meersorgh Uitvaartverzorging

Wil je een begrafenis regelen?

Ons team kan elke fase van de begrafenis begeleiden en organiseert een persoonlijk, uniek afscheid om het leven van jouw geliefde te vieren. Ook met een eenvoudige begrafenis kunnen we een waardig afscheid bieden.

Bij Meersorgh krijg je een persoonlijke uitvaartverzorger die alle tijd voor je neemt. Zo wordt het afscheid een emotionele en dierbare herinnering.

Wil je een begrafenis regelen en je persoonlijke wensen met ons bespreken? Bel 24 uur per dag op  085-4000 333 of neem contact met ons op via het contactformulier. We kunnen thuis of op elke gewenste locatie langskomen. Samen naar een unieke begrafenis. We staan dag en nacht voor je klaar.

Begrafenis voorbereiden

Heb je een vraag, dan denken we graag met je mee tijdens een kennismakingsgesprek. Neem contact op en we komen snel bij je langs. 

Begrafenis regelen

Is er een dierbare overleden of is het moment nabij? Bel dag en nacht naar ons meldnummer op 085 – 4000 333 (24 uur per dag).

Offerte aanvragen

Wil je weten wat een begrafenis bij ons kost? Vraag vrijblijvend een offerte aan en bekijk onze voordelige tarieven. 

Bijzondere Uitvaart Locatie Meersorgh Uitvaartverzorging

Persoonlijke begrafenis regelen

Je kunt zelf de begraafplaats uitkiezen waar je het afscheid wilt houden.  We zijn niet gebonden aan afspraken met verzekeraars en uitvaartcentra.

Wil je liever een uitvaart in de natuur? In heel Nederland zijn tegenwoordig groene begraafplaatsen te vinden. Het zijn vaak natuurlijke, rustige gebieden die je kunt bezoeken om jouw geliefde te herdenken. Een duurzame begrafenis in het groen wordt steeds populairder.

Heb je een vraag, dan denken we graag met je mee tijdens een kennismakingsgesprek. Neem contact op en we komen snel bij je langs. 

We staan dag en nacht voor je klaar. Bel 085-4000 333

Hoe verloopt een begrafenis?

De aankomst
De familie komt aan in een stoet of op eigen gelegenheid. Een medewerker van Meersorgh staat klaar om je te ontvangen op de gekozen locatie. Bij binnenkomst kunnen de gasten vaak een condoleanceregister tekenen. De meeste uitvaartcentra hebben een aparte ruimte voor naaste familie en voor de gasten. Hier kan men in alle rust wachten tot de begrafenis begint.

De laatste voorbereidingen
De kist met de overledene wordt in de aula geplaatst. Alle laatste voorbereidingen worden getroffen om de dienst goed te laten verlopen. Je kunt in deze voorbereiding een actieve rol spelen. De familie mag de kist zelf naar binnen dragen en de bloemen of persoonlijke voorwerpen van de overledene neerleggen, zoals een foto of een schilderij. De familie kan voor de plechtigheid begint samenkomen om afscheid te nemen van de overledene.

Het begin van de begrafenis dienst
Als de ceremonie begint gaat de familie de aula in en neemt voorin plaats. Daarna volgen de andere gasten. De plechtigheid kan helemaal naar eigen wens worden ingevuld. Je kunt hier denken aan een sobere, een meer uitgebreide of een kerkelijke plechtigheid. Je kunt één of meerdere sprekers hebben, muziek spelen, wel of geen bloemen neerleggen en de kist open of dichtlaten. Meer informatie over de mogelijkheden kun je hier vinden.

De tijdsduur van de begrafenis dienst
Een begrafenis dienst duurt meestal tussen de 45 en 60 minuten. Zorg dat je voldoende tijd neemt voor de ceremonie. Wordt het heel druk? Of zijn er veel sprekers of andere onderdelen? Reserveer dan meer tijd. Dan hoeft niemand zich te haasten en is er voldoende tijd om afscheid te nemen. Na de plechtigheid wordt de overledene naar het graf gebracht. 

De kist naar het graf brengen
De kist wordt door dragers of familieleden naar de 
laatste rustplaats gedragen. De kist kan ook op een rijdende baar naar het graf worden gereden. Vaak dragen familieleden en de gasten de bloemen naar het graf. Deze worden rond het graf gelegd. Sommige begraafplaatsen werken met een lift terwijl op andere begraafplaatsen de kist boven het graf wordt geplaatst om deze later met touwen in het graf te laten zakken. Op sommige begraafplaatsen mag je zelf de kist in het graf laten zakken. Je kunt een afscheidsplechtigheid aan het graf houden. Hierna kun je ervoor kiezen om de kist te laten zakken of om de kist te laten staan. Anderen willen graag meehelpen om het graf dicht te gooien. Meestal is dat toegestaan.

Afscheid nemen bij het graf
Naast de religieuze rituelen die je aan het graf kunt verrichten, kun je hier ook op een eigen manier invulling aan geven. Je kunt  witte duiven of vlinders loslaten, iets voorlezen of zeggen of een kort muziekstuk (laten) opvoeren.  Als afsluiting van de ceremonie bedankt de uitvaartverzorger of een naaste de aanwezigen voor hun komst. Daarna neemt iedereen afscheid van de overledene. Meestal loop je nog eenmaal langs het graf en werp je een bloem of een schepje zand op de kist. 

Na afloop van de begrafenis dienst
Na de plechtigheid ontmoeten de gasten elkaar in de condoleance ruimte of “koffiekamer”. Hier kunnen de bezoekers de nabestaanden condoleren en eventueel iets drinken of eten. Meestal kun je een kopje koffie of thee drinken, soms kiest de familie voor extra frisdrank, een biertje of glaasje wijn, belegde broodjes of borrelhapjes. De meeste mensen plannen hier 45 minuten voor in. Daarna vertrekken de gasten en kan de naaste familie ervoor kiezen om nog ergens af te spreken en samen te komen.

Natuur Begrafenis​

Als alternatief voor een traditionele begrafenis kunnen we je helpen bij het regelen van een laatste rustplaats in de natuur. Er zijn tegenwoordig groene begraafplaatsen te vinden in heel Nederland. Het zijn vaak rustige plaatsen omgeven door natuur, die je kunt bezoeken om jouw geliefde te herdenken. Duurzame begrafenissen in de natuur worden steeds populairder.

Deze graven worden vaak niet gemarkeerd met een steen, maar met een boomschijf, kei, boom of meerjarige planten, die in het bos passen. Vaak kiezen mensen milieuvriendelijke kisten van wilgetenen

Meersorgh kan je helpen bij elke stap van een natuur begrafenis, dus aarzel niet om contact met ons op te nemen. 

Natuur Uitvaart Meersorgh Uitvaartverzorging

Onze tarieven

Begrafenis Pakketten

Basis

€2750

totaalprijs

Standaard

€3950

totaalprijs

Uitgebreid

€4950

totaalprijs
Download onze brochure

Wil je een begrafenis regelen? Bel ons direct op 085-4000 333

Onze kracht

Waarom mensen voor ons kiezen

Een uitvaart is geen dag uit het leven, maar een heel leven in een dag. We zetten ons volledig in om van elke uitvaart een bijzondere ceremonie te maken. Een uitvaart die je het unieke leven van jouw geliefde laat ervaren. 

Wil je een begrafenis regelen of heb je een vraag? We staan dag en nacht voor je klaar en zijn 24 uur per dag bereikbaar. Als je dit wilt komen we graag bij je langs voor een kennismakingsgesprek. Daarin kun je al je vragen stellen en maken we alles zo transparant en duidelijk mogelijk. 

Samen treffen we passende regelingen voor de laatste reis van jouw geliefde. Samen creëren we een uniek afscheid. Meersorgh uitvaartverzorging: Persoonlijk, betrokken, professioneel en voordelig.

24 uur per dag bereikbaar

Ook contact via
WhatsApp

Thuisbezoek of
op locatie

Transparante
kosten

75 jaar Uitvaartbegeleiding Meersorgh Uitvaartverzorging

Meer dan 75 jaar ervaring

We zijn een onafhankelijk Nederlands familiebedrijf met meer dan 75 jaar ervaring.

Voordelige tarieven

Door ons brede netwerk bieden we scherpe prijzen bieden zonder verborgen kosten.

Uitstekende beoordelingen

We verzorgen iedere uitvaart met de grootst mogelijke zorg en dat wordt gewaardeerd.

Persoonlijke uitvaartverzorging

Je hebt altijd direct persoonlijk contact met ons en we staan 24/7 voor je klaar.

Betrokken team

Het ontzorgen en ondersteunen van jou en de nabestaanden is onze hoogste prioriteit.

Beoordelingen Uitvaartverzorging

Lees de ervaringen van onze families

"De service was erg goed gezien de beperkingen rond het virus. De begrafenisdienst van Meersorgh was respectvol en mooi. Heel zorgzaam en liefdevol. Ik ben erg dankbaar voor alle hulp en waardigheid. Wij zijn zeer tevreden met onze samenwerking"
Meersorgh Icoon
Radesh
Utrecht
"Vanaf mijn eerste contact met Meersorgh uitvaartverzorging was het regelen van de begrafenis van mijn man veel gemakkelijker dan ik had verwacht. Alles is met veel zorg en aandacht voor elk detail gedaan en ik ben hier erg dankbaar voor."
Meersorgh Icoon
Kimberley
Amsterdam
"We waren erg blij met de service van Meersorgh. Anne Wieb was aardig en zorgzaam, maar ook behulpzaam en efficiënt. Op de dag van de begrafenis woonde hij de dienst bij en het was geruststellend om hem te zien. De hele dag verliep buitengewoon goed."
Meersorgh Icoon
Boudewijn
Hilversum

Vragen en opmerkingen

Contactformulier​

Wil je meer informatie over onze uitvaartverzorging? Bel 24 uur per dag op  085-4000 333 of neem contact op via het contactformulier.

Meersorgh is een Nederlands familiebedrijf met meer dan 75 jaar ervaring in de uitvaartverzorging. Het ontzorgen en ondersteunen van jou en de nabestaanden is onze allerhoogste prioriteit.

Wil je een begrafenis regelen en de vele mogelijkheden en tarieven met ons bespreken? We kunnen bij je thuis of op elke gewenste locatie langskomen.
Ons team geeft advies in elke fase van het uitvaartproces en regelt een persoonlijke, unieke begrafenis om je te helpen bij het vieren van het leven van jouw geliefde. Ook bij een beperkt budget kunnen we een waardig afscheid bieden

We zijn 24 uur per dag telefonisch bereikbaar, dus als je ons nodig hebt of iets wilt vragen, aarzel dan niet om ons te bellen op 085-4000 333.

Contactgegevens

Levantkade 79
1019 MJ Amsterdam
            


  085-4000 333
  info@meersorgh.nl