085 - 4000 333 info@meersorgh.nl

Begrafenis regelen

Wil je een begrafenis regelen? Meersorgh Uitvaartverzorging is een Nederlands familiebedrijf met meer dan 75 jaar ervaring. Ons ervaren team kan elke fase van de begrafenis begeleiden en organiseert een uniek afscheid om het leven van jouw geliefde te vieren.

Bij Meersorgh krijg je een persoonlijke uitvaartverzorger die alle tijd voor je neemt. We staan dag en nacht voor je klaar. Zo wordt de plechtigheid een emotionele en dierbare herinnering.

Wil je een begrafenis regelen en je persoonlijke wensen met ons bespreken? We kunnen bij je thuis of op elke gewenste locatie langskomen.

Je kunt de Meersorgh hulplijn 24 uur per dag gratis bereiken. 

Begrafenis regelen
Uitvaart hulp en advies

Begrafenis voorbereiden

Krijg je binnenkort te maken met een overlijden in jouw naaste omgeving? Dan is het verstandig om alvast wat voorbereidingen te treffen. Zo voorkom je dat je straks in alle haast een afscheid moet regelen.

Begrafenis plannen

Begrafenis plannen

Wil je een begrafenis regelen of een kennismakingsgesprek inplannen? We kunnen bij je thuis of op elke gewenste locatie langskomen. Dan kun je al je vragen stellen en alles rustig bespreken.

Begrafenis tarieven

Wil je meer informatie over onze voordelige uitvaart tarieven en bijbehorende pakketten?
We hebben alles zo transparant en overzichtelijk mogelijk voor je uiteengezet. Zo kom je nooit voor financiele verrassingen te staan. 

Uitvaart verzorging

Welkom bij Meersorgh

Meersorgh is een Nederlandse familiebedrijf met meer dan 75 jaar ervaring in de uitvaartverzorging. We staan voor professionaliteit, betrokkenheid en persoonlijk contact.

We proberen met ons team zoveel mogelijk af te stemmen op de individuele wensen van de overledene en zijn of haar nabestaanden. Samen zorgen we voor de laatste herinneringen met elkaar. We zetten ons volledig in om van elke uitvaart een bijzondere ceremonie te maken

We zijn 24 uur per dag telefonisch bereikbaar.

Meer dan 75 jaar ervaring
Persoonlijk en betrokken
Voordelig en transparant
Uitstekende beoordelingen
24 uur per dag bereikbaar

Hoe verloopt een begrafenis?

Veel mensen weet niet precies wat ze kunnen verwachten bij een begrafenis. Hieronder beschrijven we hoe een begrafenis ongeveer verloopt. 

 

De aankomst

De familie komt aan in een stoet of op eigen gelegenheid. Een medewerker van Meersorgh staat klaar om je te ontvangen op de gekozen locatie. Bij binnenkomst kunnen de gasten vaak een condoleanceregister tekenen. De meeste uitvaartcentra hebben een aparte ruimte voor naaste familie en voor de gasten, zodat men in alle rust kan wachten tot de begrafenis begint.


De laatste voorbereidingen

De kist met de overledene wordt in de aula geplaatst en de laatste voorbereidingen worden getroffen om de dienst goed te laten verlopen. Je kunt in deze voorbereiding een actieve rol spelen. De familie mag de kist zelf naar binnen dragen en de bloemen of persoonlijke voorwerpen van de overledene neerleggen, zoals een foto of een schilderij. De familie kan voor de plechtigheid begint samenkomen om afscheid te nemen van de overledene.


Het begin van de begrafenis dienst

Als de ceremonie begint gaat de familie de aula in en neemt voorin plaats. Daarna volgen de andere gasten. De plechtigheid kan helemaal naar eigen wens worden ingevuld. Je kunt hier denken aan een sobere, een meer uitgebreide of een kerkelijke plechtigheid. Je kunt één of meerdere sprekers hebben, muziek spelen, wel of geen bloemen neerleggen en de kist open of dichtlaten. Meer informatie over de mogelijkheden kun je hier vinden.


De tijdsduur van de begrafenis dienst

Een begrafenis dienst duurt meestal tussen de 45 en 60 minuten. Zorg dat je voldoende tijd neemt voor de ceremonie. Wordt het heel druk? Of zijn er veel sprekers of andere onderdelen? Reserveer dan meer tijd. Dan hoeft niemand zich te haasten en is er voldoende tijd om afscheid te nemen. Na de plechtigheid wordt de overledene naar het graf gebracht.


De kist naar het graf brengen

De kist wordt door dragers of familieleden naar de laatste rustplaats gedragen. De kist kan ook op een rijdende baar naar het graf worden gereden. Vaak dragen familieleden en de gasten de bloemen naar het graf. Deze worden rond het graf gelegd. Sommige begraafplaatsen werken met een lift terwijl op andere begraafplaatsen de kist boven het graf wordt geplaatst om deze later met touwen in het graf te laten zakken. Op sommige begraafplaatsen mag je zelf de kist in het graf laten zakken. Je kunt een afscheidsplechtigheid aan het graf houden. Hierna kun je ervoor kiezen om de kist te laten zakken of om de kist te laten staan. Anderen willen graag meehelpen om het graf dicht te gooien. Meestal is dat toegestaan.


Afscheid nemen bij het graf

Naast de religieuze rituelen die je aan het graf kunt verrichten, kun je hier ook op een eigen manier invulling aan geven. Je kunt  witte duiven of vlinders loslaten, iets voorlezen of zeggen of een kort muziekstuk (laten) opvoeren.  Als afsluiting van de ceremonie bedankt de uitvaartverzorger of een naaste de aanwezigen voor hun komst. Daarna neemt iedereen afscheid van de overledene. Meestal loop je nog eenmaal langs het graf en werp je een bloem of een schepje zand op de kist.


Na afloop van de begrafenis dienst

Na de plechtigheid ontmoeten de gasten elkaar in de condoleance ruimte of “koffiekamer”. Hier kunnen de bezoekers de nabestaanden condoleren en eventueel iets drinken of eten. Meestal kun je een kopje koffie of thee drinken, soms kiest de familie voor extra frisdrank, een biertje of glaasje wijn, belegde broodjes of borrelhapjes. De meeste mensen plannen hier 45 minuten voor in. Daarna vertrekken de gasten en kan de naaste familie ervoor kiezen om nog ergens af te spreken en samen te komen.

Natuur begrafenis regelen

Als alternatief voor een traditionele begrafenis kunnen we je helpen bij het regelen van een laatste rustplaats in de natuur. Er zijn tegenwoordig groene begraafplaatsen te vinden in heel Nederland. Het zijn vaak rustige plaatsen omgeven door natuur, die je kunt bezoeken om jouw geliefde te herdenken. Duurzame begrafenissen in de natuur worden steeds populairder.

Deze graven worden vaak niet gemarkeerd met een steen, maar met een boomschijf, kei, boom of meerjarige planten, die in het bos passen. Vaak kiezen mensen milieuvriendelijke kisten van wilgentenen. 

Meersorgh kan je helpen bij elke stap van een natuur begrafenis, dus aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Natuur uitvaart

Ervaringen van de families

Ons team verzorgt iedere uitvaart met de grootst mogelijke zorg en krijgt hier veel waardering voor van de families die we bijstaan.

 

De service was erg goed gezien de beperkingen rond het virus. De begrafenisdienst van Meersorgh was respectvol en mooi. Heel zorgzaam en liefdevol. Ik ben erg dankbaar voor alle hulp en waardigheid. Wij zijn zeer tevreden met onze samenwerking

Radesh | Den Haag

Vanaf mijn eerste contact met Meersorgh uitvaartverzorging was het regelen van de begrafenis van mijn man veel gemakkelijker dan ik had verwacht. Alles is met veel zorg en aandacht voor elk detail gedaan en ik ben hier erg dankbaar voor.

Kimberley | Amsterdam

We waren erg blij met de verzorging door Meersorgh. Onze begeleider was aardig en zorgzaam, maar ook efficiënt. Op de dag van de begrafenis woonde hij de dienst bij en het was geruststellend om hem te zien. De hele dag verliep buitengewoon goed.

Boudewijn | Zoetermeer

Kun je me terugbellen?

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken? Laat je naam en telefoonnummer achter en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Contactformulier

Wil je meer informatie over onze uitvaartverzorging? Bel gratis 085 – 4000 333 of neem contact op via onderstaand formulier.

“  Een uitvaart is geen dag uit het leven,
maar een heel leven in één dag  “

We zetten ons volledig in om van elke uitvaart een bijzondere ceremonie te maken. Een uitvaart die het unieke leven van jouw geliefde laat ervaren.

We staan dag en nacht voor je klaar en zijn 24 uur per dag telefonisch bereikbaar. Als je dit wilt komen we graag bij je langs voor een kennismakingsgesprek. Daarin kun je al je vragen stellen en maken we alles zo transparant en duidelijk mogelijk.

Meersorgh uitvaartverzorging

Levantkade 79
1019 MJ Amsterdam
Kvk 82176043

085 – 4000 333
info@meersorgh.nl
www.meersorgh.nl