Liefdevolle én betaalbare crematie regelen

Bij een overlijden komt er veel op u af. Zowel emotioneel als praktisch. Wij helpen u om de uitvaart persoonlijk en bijzonder te maken. Wilt u een crematie regelen? We staan dag en nacht voor u klaar.

Wat kunnen we voor u betekenen?

Onze uitvaartverzorgers geven u persoonlijk en praktisch advies. We helpen u keuzes maken en zorgen dat het wordt geregeld. We kennen uw regio goed. En weten precies wat er mogelijk is als u een crematie wilt regelen.

We ondersteunen u vanaf het overlijden tot na de crematie en helpen u bij een liefdevol afscheid.

Onze uitvaartverzorgers begeleiden u stap voor stap bij de crematie regelen en al het papierwerk. Maar ook bij het lichaam verzorgen, rouwkaarten versturen, bloemen regelen, muziek verzamelen en meer. We nemen u zoveel mogelijk werk uit handen, zodat u er voor elkaar kunt zijn.

Wat moet u zelf doen bij een overlijden?

Stap 1: Bel een huisarts

Bel uw huisarts om het overlijden van uw naaste vast te stellen. Vervolgens zal de arts een verklaring van overlijden aan u overhandigen.

Stap 2: Bel ons

Bel ons direct op om het overlijden te melden. Meestal zijn wij binnen 1,5 uur bij u om de overledene te verzorgen en op te baren of op te halen. Het maakt niet uit welke verzekering er is afgesloten.

Stap 3: Naasten informeren

Als u daar klaar voor bent, kunt u uw naaste familie en vrienden op de hoogte stellen van het overlijden. Dit gebeurt meestal telefonisch. Tegenwoordig kan dit ook gebeuren via chatprogramma’s zoals WhatsApp of Telegram.

Stap 4: Uitvaart regelen

Meestal komen we de volgende dag bij u langs om de uitvaart te bespreken. Wij informeren u over de mogelijkheden van begraven of cremeren, locatie, rouwkaarten, rouwadvertentie, kist, bloemen, muziek, vervoer, sprekers en de uitvoering van de plechtigheid.

Stap 5: Instanties informeren

Breng de volgende instanties op de hoogte van het overlijden: werkgever of pensioenfonds,
verzekeringsmaatschappijen, banken en organisaties waar de overledene abonnementen en lidmaatschappen heeft lopen. Lees hier meer.

Een waardige crematie regelen in coronatijd

Nabestaanden kunnen zelf kiezen hoe het gesprek met de uitvaartverzorger plaatsvindt. Dit kan op afstand via videobellen, bij u thuis aan tafel met de uitvaartverzorger of een combinatie hiervan. Natuurlijk met alle aandacht die nodig is om een mooi afscheid te regelen.

Wilt u meer informatie over het regelen van een crematie in coronatijd? Bekijk de pagina uitvaarten en corona van de rijksoverheid.

Betrokken uitvaartverzorgers uit uw regio

Er zijn tegenwoordig veel manieren om warmte en persoonlijkheid in een crematie ceremonie terug te laten komen. En dat hoeft helemaal niet veel werk te zijn. Daarom denken we graag met u mee. Om een goed, liefdevol afscheid te regelen. Ons team van toegewijde en ervaren uitvaartverzorgers uit uw regio staat voor u klaar. Bekijk hier onze uitvaart ideeën. Heeft u vragen? Neem voor meer informatie contact met ons op via 085 – 4000 333 of ons contactformulier.

“Samen maken we een warm persoonlijk afscheid tot een dierbare herinnering.” 

Brigitte

Uitvaartverzorgster

“Met een ode aan het leven afscheid nemen, daar help ik mensen graag bij.”

Robert

Uitvaartverzorger

“Ik vind het heel bijzonder dat ik mensen mag bijstaan op zo’n belangrijk moment.”

Sonja

Uitvaartverzorgster

Wilt u kennismaken?

Krijgt u binnenkort te maken met een overlijden in uw naaste omgeving? Of wilt u uw eigen uitvaart wensen vastleggen? Dan bieden wij u kosteloos een oriënterend gesprek aan met een uitvaartverzorger. Tijdens dit gesprek kunt u kennismaken en wordt elk onderdeel van de uitvaart met u besproken.

Vrije keuze uitvaart locatie

Bij ons bent u geheel vrij in de locatie keuze. Veel mensen kiezen voor een crematie op een uitvaartcentrum in de buurt, maar hiervoor bestaat geen (wettelijke) verplichting. We hebben goed contact met alle crematoria en begraafplaatsen van Nederland. Zo kunnen we bijna iedere wens vervullen. En niet geheel onbelangrijk: tegen een eerlijke prijs én zonder verborgen kosten.

U kunt de uitvaart laten plaatsvinden in een uitvaartcentrum maar u kunt ook voor een andere locatie kiezen. Een plaats die misschien beter bij de overledene past. Op een mooie plek in de natuur, in een lokale kerk, op een boot, in uw achtertuin of zelfs in uw favoriete restaurant of stamkroeg. Onze uitvaartverzorgers kunnen u alles vertellen over de mogelijkheden. Hieronder vind u alvast enkele gewaardeerde uitvaart locaties in Nederland.

Crematorium Zorgvlied

Zorgvlied

Amsteldijk 273
1079 LL Amsterdam

__________

Overlijden melden
085 4000 333

Receptie
020 540 4927

 

Crematorium Yardenhuis van Rotterdam

Yardenhuis van Rotterdam

Maeterlinckweg 101
3084 KD Rotterdam

__________

Overlijden melden
085 4000 333

Receptie
010 480 3344

 

Crematorium Westerveld

Westerveld

Duin- en Kruidbergerweg 6
1985 HG Driehuis

__________

Overlijden melden
085 4000 333

Receptie
0255 514 843

 

Crematorium Laren 2

Crematorium Laren

Weg Over Anna’s Hoeve 1
1251 SW Laren

__________

Overlijden melden
085 4000 333

Receptie
035 303 8999

 

Eerlijke crematie tarieven

Een goed verzorgde uitvaart hoeft niet duur te zijn. U kunt bijvoorbeeld al een volwaardige crematie regelen vanaf 2.999,-. Dat is vaak duizenden euro’s goedkoper dan Dela, Yarden of Monuta maar kwalitatief minstens net zo goed. We nemen u de zorg uit handen, zodat u rustig afscheid kunt nemen. Ook als u niet of ergens anders verzekerd bent.

We hebben drie verschillende pakketten voor u samengesteld. De prijzen van deze pakketten zijn totaalprijzen. Er komen alleen kosten bij als u daar zelf voor kiest. Bijkomende kosten zijn bijvoorbeeld voor bloemen, het versturen van rouwkaarten of consumpties.

U kunt onze pakketten aanpassen of uitbreiden zoals u dat wilt. We zullen u altijd precies laten weten wat iets kost. Zo komt u nooit voor financiële verrassingen te staan. Bekijk onze tarieven.

 

crematie tarieven meersorgh

Heeft u nu hulp nodig?

Heeft u een dringende vraag, wilt u een overlijden melden of is het moment van overlijden nabij? Neem dan direct contact met ons op. We zijn 24 uur per dag bereikbaar.

Wilt u kennismaken?

Krijgt u binnenkort te maken met een overlijden? Of wilt u uw eigen uitvaart wensen vastleggen? Vraag dan een oriënterend gesprek aan met een uitvaartverzorger.

Wat kost een crematie?

Wilt u meer informatie over onze crematie tarieven? We hebben alles zo overzichtelijk mogelijk voor u neergezet. Zo komt u nooit voor financiële verrassingen te staan.

Wilt u een respectvolle crematie, zonder franje of extra’s? Of is juist de prijs voor u doorslaggevend? We bieden ook eenvoudige crematies aan van hoge kwaliteit met een vaste prijs. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Hoe verloopt een crematie?

Veel mensen weet niet precies wat ze moeten verwachten bij een crematie. Hieronder kunt u lezen hoe een crematie meestal verloopt.

Hoe begint een crematie?

De familie komt aan in een stoet of op eigen gelegenheid. Uw persoonlijke uitvaartverzorger van Meersorgh staat klaar om u te ontvangen op de gekozen locatie. Bij binnenkomst kunnen de gasten vaak een condoleanceregister tekenen. De meeste uitvaartcentra hebben een aparte ruimte voor naaste familie en voor de gasten, zodat men in alle rust kan wachten tot de crematie begint.

hoe verloopt een uitvaart

Wat zijn de laatste voorbereidingen?

De kist met de overledene wordt in de aula geplaatst en de laatste voorbereidingen worden getroffen om de dienst goed te laten verlopen. U kunt in deze voorbereiding een actieve rol spelen. De familie mag de kist zelf naar binnen dragen en de bloemen of persoonlijke voorwerpen van de overledene neerleggen, zoals een foto of een schilderij. De familie kan voor de plechtigheid begint samenkomen om afscheid te nemen van de overledene.

Hoe begint een crematie plechtigheid?

Als het officiële afscheid begint gaat de familie de aula in en neemt voorin plaats. Daarna volgen de andere gasten. De plechtigheid kan helemaal naar eigen wens worden ingevuld. U kunt hier denken aan een sobere, een meer uitgebreide of een kerkelijke plechtigheid. U kunt één of meerdere sprekers hebben, muziek spelen, wel of geen bloemen neerleggen en de kist open of dichtlaten. Meer informatie over de mogelijkheden kunt u hier vinden.

Hoelang duurt een crematie?

Een crematie duurt meestal tussen de 30 en 45 minuten. Zorg dat u voldoende tijd neemt voor de ceremonie. Wordt het heel druk? Of zijn er veel sprekers of andere onderdelen? Reserveer dan meer tijd. Dan hoeft niemand zich te haasten en is er voldoende tijd om afscheid te nemen. Na de plechtigheid wordt de overledene naar de ovenruimte gebracht. Als de wens bestaat, mogen enkele nabestaanden de kist naar de ovenruimte begeleiden en soms zelfs mee naar binnen voor een allerlaatste groet.

Wat gebeurt er met de linten en de bloemen?

De linten en kaarten van de bloemen krijgt u na afloop van de dienst mee. De familie bepaalt wat er met de bloemen gebeurt. Vaak laat u ze achter bij het crematorium of worden ze op een herdenkingsplaats bij het crematorium gelegd. Lees hier welke andere bestemming u kunt geven.

Wat gebeurt er na afloop van de crematie?

Na de plechtigheid ontmoeten de gasten elkaar in de condoleance ruimte of “koffiekamer”. Hier kunnen de bezoekers de nabestaanden condoleren en eventueel iets drinken of eten. Meestal kunt u hier een kop koffie of thee drinken, soms kiest de familie voor extra frisdrank, een glas bier of glaasje wijn, belegde broodjes of borrelhapjes. De meeste mensen plannen hier 45 minuten voor in. Daarna vertrekken de gasten en kan de naaste familie ervoor kiezen om nog ergens af te spreken en samen te komen.

Heeft u speciale crematie wensen? Onze uitvaartverzorgers kunnen u alles vertellen over de mogelijkheden.

8 Redenen waarom mensen voor ons kiezen

1. Uw wensen staan centraal

We luisteren naar de individuele wensen van de overledene en zijn of haar nabestaanden en voeren deze uit. Alles is mogelijk. We doen onze uiterste best om van iedere uitvaart een passend persoonlijk afscheid te maken. We zijn een integere uitvaart organisatie zonder commerciële verplichtingen of afspraken. Daarom kunnen we u altijd onafhankelijk adviseren.

2. U heeft volledige keuzevrijheid


U mag altijd alles zelf bepalen. Welke polis of verzekering u ook heeft. Of het nu gaat om de locatie kiezen, het lichaam verzorgen en opbaren, rouwkaarten versturen, bloemen regelen, muziek uitkiezen, of een ander element van het afscheid. U heeft volledige keuzevrijheid. 

3. U krijgt een vaste uitvaartverzorger


Uw uitvaartverzorger is uw centrale aanspreekpunt en persoonlijke steun en toeverlaat vanaf het overlijden tot na de uitvaart. Zo krijgt u de beste zorg en zijn alle betrokkenen altijd op de hoogte.

4. Elke uitvaartpolis is welkom


Of er goed verzekerd is of niet, u bent bij ons altijd welkom. Als de polis bij een grote verzekeraar met eigen uitvaartservice loopt, bent u bij ons vaak beter af. Persoonlijker, prettiger én meestal tegen veel lagere kosten voor een betere kwaliteit.

5. Wij zijn voordelig en transparant

Een goed verzorgde uitvaart hoeft niet duur te zijn. We zijn vaak goedkoper dan Dela, Yarden of Monuta maar kwalitatief minstens net zo goed. We nemen u de zorg uit handen, zodat u rustig afscheid kunt nemen. Ook als u niet of ergens anders verzekerd bent. We zullen u altijd precies laten weten wat iets kost. Zo komt u nooit voor financiële verrassingen te staan.

6. We zijn een ervaren team met een groot netwerk


We hebben veel ervaring en goed contact met alle uitvaartlocaties, crematoria, begraafplaatsen en andere partijen in de uitvaartbranche. Zo kunnen we bijna iedere wens realiseren. En niet geheel onbelangrijk: tegen een eerlijke prijs én zonder verborgen kosten.

7. We zijn dag en nacht bereikbaar


Wij staan 24 uur per dag voor u klaar. Om u bij te staan bij een overlijden van een dierbare maar ook voor het beantwoorden van uw vragen. U mag ons altijd bellen. 

8. We zijn een familiebedrijf

Meersorgh is een Nederlands familiebedrijf en daar zijn we trots op. We zijn al meer dan 75 jaar actief in de uitvaartbranche maar behandelen elke uitvaart nog steeds alsof het onze eerste is. Onze toegewijde team staat u met veel zorg en liefde bij.

Contact opnemen

Wilt u meer informatie over een crematie regelen? Bel 24 uur per dag op 085 – 4000 333 of neem contact op via onderstaand formulier.

Crematie regelen

We zetten ons volledig in om van elke crematie een persoonlijk liefdevol afscheid te maken. Samen met de nabestaanden creëren we een plechtigheid, die past bij het unieke leven van uw dierbare .

Krijgt u binnenkort te maken met een overlijden in uw naaste omgeving? Of wilt u uw eigen uitvaart wensen vastleggen? Dan bieden wij u kosteloos een oriënterend gesprek aan met een uitvaartverzorger. Tijdens dit gesprek kunt u kennismaken en wordt elk onderdeel van de crematie met u besproken. 

Meersorgh BV
Levantkade 79
1019 MJ Amsterdam
Kvk 82176043

085 – 4000 333
info@meersorgh.nl
www.meersorgh.nl