085 - 4000 333 info@meersorgh.nl

Crematie regelen

Wil je een crematie regelen? Meersorgh Uitvaartverzorging is een Nederlands familiebedrijf met meer dan 75 jaar ervaring. Ons ervaren team kan elke fase van de crematie begeleiden en organiseert een uniek afscheid om het leven van jouw geliefde te vieren.

Bij Meersorgh krijg je een persoonlijke uitvaartverzorger die alle tijd voor je neemt. We staan dag en nacht voor je klaar. Zo wordt de plechtigheid een emotionele en dierbare herinnering.

Wil je een crematie regelen en je persoonlijke wensen met ons bespreken? We kunnen bij je thuis of op elke gewenste locatie langskomen.

Je kunt de Meersorgh hulplijn 24 uur per dag gratis bereiken. 

Crematie regelen
Uitvaart hulp en advies

Crematie voorbereiden

Krijg je binnenkort te maken met een overlijden in jouw naaste omgeving? Dan is het verstandig om alvast wat voorbereidingen te treffen. Zo voorkom je dat je straks in alle haast een afscheid moet regelen.

Begrafenis plannen

Crematie regelen

Wil je een crematie regelen in Amsterdam of een kennismakingsgesprek inplannen? We kunnen bij je thuis of op elke gewenste locatie langskomen. Dan kun je al je vragen stellen en alles rustig bespreken.

Uitvaart tarieven

Crematie tarieven

Wil je meer informatie over onze voordelige crematie tarieven en bijbehorende pakketten?
We hebben alles zo transparant en overzichtelijk mogelijk voor je uiteengezet. Zo kom je nooit voor financiele verrassingen te staan. 

Uitvaart verzorging

Welkom bij Meersorgh

Meersorgh is een Nederlandse familiebedrijf met meer dan 75 jaar ervaring in de uitvaartverzorging. We staan voor professionaliteit, betrokkenheid en persoonlijk contact.

We proberen met ons team zoveel mogelijk af te stemmen op de individuele wensen van de overledene en zijn of haar nabestaanden. Samen zorgen we voor de laatste herinneringen met elkaar. We zetten ons volledig in om van elke uitvaart een bijzondere ceremonie te maken

We zijn 24 uur per dag telefonisch bereikbaar.

Meer dan 75 jaar ervaring
Persoonlijk en betrokken
Voordelig en transparant
Uitstekende beoordelingen
24 uur per dag bereikbaar

Hoe verloopt een crematie?

Veel mensen weet niet precies wat ze kunnen verwachten bij een crematie. Hieronder beschrijven we hoe een crematie ongeveer verloopt.

 

De aankomst

De familie komt aan in een stoet of op eigen gelegenheid. Een medewerker van Meersorgh staat klaar om je te ontvangen. Bij binnenkomst kunnen de gasten vaak een condoleance register tekenen. De meeste crematoria hebben een aparte ruimte voor naaste familie en voor de gasten. Hier kan men in alle rust wachten tot de crematie plechtigheid begint.


De laatste voorbereidingen

De kist met de overledene wordt in de aula geplaatst. Alle laatste voorbereidingen worden getroffen om de dienst goed te laten verlopen. Je kunt in deze voorbereiding een actieve rol spelen. De familie mag de kist zelf naar binnen dragen en de bloemen of persoonlijke voorwerpen van de overledene neerleggen, zoals een foto of een schilderij. De familie kan voor de plechtigheid een intiem moment nemen om samen afscheid te nemen van de overledene.


Het begin van de crematie dienst

Als de ceremonie begint gaat de familie de aula in en neemt voorin plaats. Daarna volgen de andere gasten. De plechtigheid kan helemaal naar eigen wens worden ingevuld. Je kunt hier denken aan een sobere, een meer uitgebreide of een kerkelijke plechtigheid. Je kunt één of meerdere sprekers hebben, muziek spelen, wel of geen bloemen neerleggen en de kist open of dichtlaten. Meer informatie over de ceremonie kun je hier vinden.


De tijdsduur van de crematie dienst

Een crematie dienst duurt meestal tussen de 30 en 45 minuten. Zorg dat je voldoende tijd neemt voor de ceremonie. Wordt het heel druk? Of zijn er veel sprekers of andere onderdelen? Reserveer dan meer tijd. Dan hoeft niemand zich te haasten en is er voldoende tijd om afscheid te nemen. De ceremonie kan op verschillende manieren worden afgesloten. Je kunt aan het einde van de ceremonie langs de kist lopen voor een laatste afscheid. In sommige crematoria kun je de kist laten dalen, bij anderen kun je de kist achter een gordijn aan het zicht onttrekken.


De linten en kaarten

De linten en kaarten van de bloemen krijg je na afloop van de dienst mee. De familie bepaalt wat er met de bloemen gebeurt. Vaak laat je ze achter bij het crematorium of worden ze op een herdenkingsplaats bij het crematorium gelegd.


Na afloop van de crematie dienst

Na de plechtigheid ontmoeten de gasten elkaar in de condoleance ruimte of “koffiekamer”. Hier kunnen de bezoekers de nabestaanden condoleren en eventueel iets drinken of eten. Meestal kun je een kopje koffie of thee drinken, soms kiest de familie voor extra frisdrank, een biertje of glaasje wijn, belegde broodjes of borrelhapjes. De meeste mensen plannen hier 45 minuten voor in. Daarna vertrekken de gasten en kan de naaste familie ervoor kiezen om nog ergens af te spreken en samen te komen.

Bijzondere asbestemming

Het crematorium geeft de asresten vier weken na de crematie vrij. Je krijgt in de tussentijd een folder van het crematorium met de mogelijkheden voor de asbestemming. Zo kun je erover nadenken wat je met de as zou willen doen.

Naast een selectie decoratieve urnen, zijn er ook speciale tuinurnen. Daarnaast kun je de as van je geliefde ook verwerken of gebruiken. Bijvoorbeeld in vuurwerk, bij lancering in de lucht, in sieraden, diamanten ringen en knuffelstenen.

Meersorgh kan je helpen bij elke stap van de crematie, dus aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Bijzondere asbestemming

Ervaringen van de families

Ons team verzorgt iedere uitvaart met de grootst mogelijke zorg en krijgt hier veel waardering voor van de families die we bijstaan.

 

De service was erg goed gezien de beperkingen rond het virus. De begrafenisdienst van Meersorgh was respectvol en mooi. Heel zorgzaam en liefdevol. Ik ben erg dankbaar voor alle hulp en waardigheid. Wij zijn zeer tevreden met onze samenwerking

Radesh | Den Haag

Vanaf mijn eerste contact met Meersorgh uitvaartverzorging was het regelen van de begrafenis van mijn man veel gemakkelijker dan ik had verwacht. Alles is met veel zorg en aandacht voor elk detail gedaan en ik ben hier erg dankbaar voor.

Kimberley | Amsterdam

We waren erg blij met de verzorging door Meersorgh. Onze begeleider was aardig en zorgzaam, maar ook efficiënt. Op de dag van de begrafenis woonde hij de dienst bij en het was geruststellend om hem te zien. De hele dag verliep buitengewoon goed.

Boudewijn | Zoetermeer

Kun je me terugbellen?

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken? Laat je naam en telefoonnummer achter en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Contactformulier

Wil je meer informatie over onze uitvaartverzorging? Bel gratis 085 – 4000 333 of neem contact op via onderstaand formulier.

“  Een uitvaart is geen dag uit het leven,
maar een heel leven in één dag  “

We zetten ons volledig in om van elke uitvaart een bijzondere ceremonie te maken. Een uitvaart die het unieke leven van jouw geliefde laat ervaren.

We staan dag en nacht voor je klaar en zijn 24 uur per dag telefonisch bereikbaar. Als je dit wilt komen we graag bij je langs voor een kennismakingsgesprek. Daarin kun je al je vragen stellen en maken we alles zo transparant en duidelijk mogelijk.

Meersorgh uitvaartverzorging

Levantkade 79
1019 MJ Amsterdam
Kvk 82176043

085 – 4000 333
info@meersorgh.nl
www.meersorgh.nl