Hoe creëert u een persoonlijk afscheid?

Uitvaart ideeën

Op zoek naar uitvaart ideeën? Er zijn tegenwoordig veel manieren om warmte en persoonlijkheid in een uitvaart ceremonie terug te laten komen. En dat hoeft helemaal niet veel werk te zijn.

Gelukkig kunt u door het toevoegen van een paar eenvoudige elementen al snel een hele persoonlijke crematie of begrafenis creëren.  Als u nog niet hebt besloten wat voor soort uitvaart u zou willen, kunt u alvast onze persoonlijke uitvaart ideeën bekijken of contact met ons opnemen. We denken graag met u mee.

Heeft u vragen?

Bel ons gratis nummer 

085 – 4000 333

We zijn dag en nacht bereikbaar.

Wat voor uitvaart past bij u?

Uitvaart ideeën voor een persoonlijke uitvaart

Bijzondere uitvaart locatie

U kunt de ceremonie in een uitvaartcentrum organiseren maar u kunt ook een locatie kiezen die misschien beter bij de overledene past. Op een mooie plek in de natuur, in een lokale kerk, bij een racebaan, in uw achtertuin, in een boerenschuur, bij een (sport)vereniging ,op een boot of zelfs in de kroeg.

bijzondere uitvaart locatie meersorgh

Informele uitvaart

Misschien heeft u het gevoel dat een minder traditionele uitvaart de wensen van uw dierbare beter weerspiegelt. Er Voel u hierin helemaal vrij en volg uw gevoel. U mag de uitvaart helemaal op uw eigen manier invullen en daarbij hoeft u zich nergens aan te houden. Elke persoon is uniek en zo ook een uitvaart.

viering van het leven meersorgh

Natuurbegraven

Natuurbegraven is het begraven van de overledene of de gecremeerde as op een speciaal hiervoor bestemde plaats in de natuur.  U kunt deze bezoeken om uw dierbare te herdenken. Natuurbegraven heeft veel voordelen. Elk graf blijft intact en wordt nooit geruimd. En er zijn geen onderhoudskosten.

natuurbegraven Meersorgh

Bijzonder vervoer

Neem uw geliefde mee op een laatste reis in een bijzonder voertuig. Kies bijvoorbeeld voor een paard en wagen, een tractor, een camper, een rondvaartboot of een SUV en rij samen naar een dierbare bestemming, door de geboortestad of langs een bijzondere plek.

uitvaart boot Meersorgh

Uitvaartbus

Wilt u het vervoer op een intiemere manier vormgeven? Dan kunt u voor een uitvaart bus kiezen. In de uitvaart bus is genoeg ruimte voor de nabestaanden en kunnen de naaste familieleden meerijden met de overledene en hem of haar begeleiden naar de laatste rustplaats.

uitvaartbus Meersorgh

Eigenzinnige bloemstukken

Er is veel keuze op het gebied van bloemen en bloemstukken. U kunt het gebruiken om de persoonlijkheid van uw dierbare te weerspiegelen. Wilt u een droogarrangement, lokale veldbloemen, tropische bloemen, een creatie in de vorm van een voetbalclub logo? Alles is mogelijk.

uitvaartbloemen Meersorgh

Persoonlijke stukken

Door de locatie aan te kleden met persoonlijke stukken, krijg je meer sfeer en maak je de ceremonie meteen persoonlijker. Hield de overledene van schilderen? Maak dan een selectie van de mooiste schilderijen en zet deze neer bij de kist of hang ze op in de aula.

persoonlijke stukken uitvaart meersorgh

Kies voor een thuisopbaring

Krijg langer de tijd om afscheid te nemen van uw dierbare in een vertrouwde omgeving. Kies voor een thuisopbaring. De opbaring kan op een bed, in een kist, op een opbaarplank in een wade of zelfs in een prachtige mand met een wade. We kiezen samen een plek die geschikt is.

thuisopbaring meersorgh

Persoonlijke kist

Toon het unieke karakter van uw dierbare met een gepersonaliseerde kist. U kunt de kist laten bedrukken met foto’s of een bepaald thema kiezen dat de persoonlijkheid of het leven van de overledene waardig reflecteert. Er zijn ook kisten waarop geschreven of getekent kan worden.  

persoonlijke kist Meersorgh

Opbaarplank

U hoeft natuurlijk niet te kiezen voor een kist. Wij zien steeds vaker dat mensen kiezen voor een opbaarplank. Hierbij wordt de overledene volledig gewikkeld in een mooie lijkwade en is er minder fysieke afstand tussen de overledene en de nabestaanden.

opbaarplank meersorgh

Eten & Drinken

Had de overledene een bepaalde favoriete keuken, maaltijd of drankje? U kunt de catering afstemmen op iemands persoonlijke voorkeur of een buffet plaatsen. Zo kunt u ervoor zorgen dat u het eten en drinken serveert waar de overledene van hield.

uitvaart catering Meersorgh

Voordracht

U kunt de uitvaart een persoonlijke tint geven door een gedicht, stuk tekst of boodschap voor te dragen tijdens de ceremonie. Vindt u dit moeilijk of durft u dit niet? We staan graag naast u of kunnen ook de hele tekst uit uw naam aan de nabestaanden voorlezen.

voordracht Meersorgh

Live muziek

Veel nabestaanden vinden troost in het afspelen van de nummers waar de overledene erg van hield. Live muziek maakt het nog persoonlijker. U kunt muzikanten laten komen, een van de nabestaanden op een instrument laten spelen of nummers uit onze spotify-lijst gebruiken.

live muziek meersorgh

Video boodschap

U kunt een videoregistratie maken met een persoonlijke boodschap van familie en vrienden. Tijdens een ceremonie kan een korte videoboodschap voor een mooi aandenken zorgen op de uitvaart. Voor nabestaanden die niet in staat zijn om te spreken kan dit erg mooi zijn.

Video boodschap uitvaart

Live streaming

Afwezige vrienden en familie hoeven de uitvaart van hun dierbare niet te missen. U kunt de ceremonie nu live volgen en via live streaming op internet bekijken. U kunt de ceremonie ook laten opnemen. De meeste uitvaart centra bieden dit aan de nabestaanden aan.

life streaming uitvaart meersorgh

Avond uitvaart / Alternatieve tijd

Een uitvaart hoeft helemaal niet tijdens ‘kantooruren’ plaats te vinden. Als het u beter uitkomt of u alleen ’s avonds toegang heeft tot een bepaalde locatie, die overdag bezet is, kan een uitvaart ook in de vroege avond, nacht of zelfs in het weekend plaatsvinden.

avond uitvaart meersorgh

Aandenken geven

Hield de overledene van bloemen? Geef de gasten een zakje met zaadjes van vergeet-me-nietjes mee om te planten. Of maak bij de uitgang een tafel met wat bloempotjes en diverse zakjes met zaden. Zo wordt de ruimte meteen wat warmer en geeft u uw gasten iets persoonlijks mee.

aandenken meegeven meersorgh

Symbolisch vrijlaten

Wilt u de overledene op een symbolische manier vrijlaten en een behouden reis wensen? Kies dan voor het vrijlaten van vlinders, duiven of natuurvriendelijke ballonnen of lampionnen. Iedereen kan meedoen met deze mooie demonstratie van het laatste afscheid.

symbolisch duif loslaten Meersorgh

Bijzondere asbestemming

Naast een selectie decoratieve urnen, zijn er ook speciale tuinurnen. Daarnaast kunt u de as van uw dierbare ook verwerken of gebruiken. Bijvoorbeeld in ashangers vuurwerk, in sieraden, diamanten ringen en knuffelstenen.

Ashanger gedenksieraad crematie

Knuffelsteen laten maken

Een knuffelsteen kunt u gebruiken als een aandenken aan de overledene. Door de steen bij u te dragen of vast te houden kunt u hieruit hoop en kracht putten. U kunt de steen laten graveren met een tekst, een spreuk of de naam van de overledene.

knuffelsteen Meersorgh

Boom planten

Wilt u een levend aandenken creëren voor uw dierbare? Dan kunt u een plant, struik of boom planten ter nagedachtenis aan de overledene. Kies een mooie plek uit waar het nog lang kan blijven staan. In uw tuin, een herdenkingsbos of natuurgebied. 

boom planten meersorgh
Spotify

Om u te helpen bij het kiezen van de mooiste uitvaart muziek hebben we een speciale selectie voor u samengesteld. Beluister onze afspeellijst op spotify.

Waarom zou u voor ons kiezen?

U heeft onze volledige aandacht

1. U krijgt een unieke gepersonaliseerde uitvaart

U krijgt de uitvaart die bij u past. Zodat u op uw eigen manier afscheid kunt nemen. We bespreken al uw wensen. En zullen elk detail tot in de puntjes verzorgen. Een plechtigheid die u geheel naar eigen wens kunt invullen. Een unieke weerspiegeling van de persoonlijkheid van de overledene.

2. U krijgt absolute keuzevrijheid

U krijgt absolute keuzevrijheid. U zit nergens aan vast en alles is mogelijk. U bepaalt alle onderdelen van de uitvaart. Het afscheid, de lokatie, het aantal gasten, het vervoer, de bloemen, de kaarten, de muziek en de consumpties. U heeft alles in eigen hand. 

3. U krijgt zekerheid en bespaart geld

U krijgt een duidelijk overzicht van alle kosten en het totaalbedrag. Zo weet u altijd precies waar u aan toe bent. Wij hebben geen grote kantoorpanden, callcenters of wagenparken. Bij ons betaald u alleen waar u voor kiest. Zo bespaart u al snel duizenden euro’s. Of u goed verzekerd bent of niet, u bent altijd welkom. 

4. U krijgt een toegewijde, ervaren uitvaartverzorger

U krijgt een toegewijde uitvaartverzorger. Uw vaste aanspreekpunt die u zorgvuldig begeleid. Vanaf het overlijden tot de uitvaart en daarna.  We staan dag en nacht voor u klaar. Een bijzonder afscheid begint met onze ervaren uitvaartbegeleiders. 

Heeft u vragen?

Neem contact op

Wilt u meer informatie over een uitvaart regelen? We zijn er altijd voor u. Heeft u onmiddellijk hulp nodig na het overlijden van een dierbare? Of wilt u van tevoren met iemand praten over het plannen van een begrafenis of crematie?

Bereik ons 24 uur per dag op 085 – 4000 333 of neem contact op via het contactformulier hieronder.

Van persoonlijk afscheid tot dierbare herinnering

Uitvaart ideeën

Wilt u een uitvaart regelen? Breng familie en vrienden samen om het leven van een dierbare te herdenken en elkaar te ondersteunen. Kies de uitvaart die past bij uw wensen. Zodat u op uw eigen manier afscheid kunt nemen. 

Krijgt u binnenkort te maken met een overlijden in uw naaste omgeving? Of wilt u uw eigen uitvaart wensen vastleggen? Dan krijgt u een gratis adviesgesprek. Tijdens dit gesprek kunt u ons beter leren kennen en kunt u al uw vragen stellen. We kunnen u alles vertellen over de mogelijkheden.

Meersorgh uitvaartverzorging
Levantkade 79
1019 MJ Amsterdam
Kvk 82176043

085 – 4000 333
info@meersorgh.nl
www.meersorgh.nl