Uitvaart ideeën

Op zoek naar uitvaart ideeën? Er zijn tegenwoordig veel manieren om warmte en persoonlijkheid in een uitvaart ceremonie terug te laten komen. En dat hoeft helemaal niet veel werk te zijn. Gelukkig kunt u door het toevoegen van een paar eenvoudige elementen al snel een hele persoonlijke crematie of begrafenis creëren.  Als u nog niet hebt besloten wat voor soort uitvaart u zou willen, kunt u alvast onze persoonlijke uitvaart ideeën bekijken of contact met ons opnemen. We denken graag met u mee.

Uitvaart ideeën voor een persoonlijke uitvaart

Bijzondere uitvaart locatie

U kunt de ceremonie in een uitvaartcentrum organiseren maar u kunt ook een locatie kiezen die misschien beter bij de overledene past. Op een mooie plek in de natuur, in een lokale kerk, bij een racebaan, in uw achtertuin, in een boerenschuur, bij een (sport)vereniging ,op een boot of zelfs in de kroeg.

bijzondere uitvaart locatie meersorgh

Informele uitvaart

Misschien heeft u het gevoel dat een minder traditionele uitvaart de wensen van uw dierbare beter weerspiegelt. Er Voel u hierin helemaal vrij en volg uw gevoel. U mag de uitvaart helemaal op uw eigen manier invullen en daarbij hoeft u zich nergens aan te houden. Elke persoon is uniek en zo ook een uitvaart.

viering van het leven meersorgh

Natuurbegraven

Natuurbegraven is het begraven van de overledene of de gecremeerde as op een speciaal hiervoor bestemde plaats in de natuur.  U kunt deze bezoeken om uw dierbare te herdenken. Natuurbegraven heeft veel voordelen. Elk graf blijft intact en wordt nooit geruimd. En er zijn geen onderhoudskosten.

natuurbegraven Meersorgh

Bijzonder vervoer

Neem uw geliefde mee op een laatste reis in een bijzonder voertuig. Kies bijvoorbeeld voor een paard en wagen, een tractor, een camper, een rondvaartboot of een SUV en rij samen naar een dierbare bestemming, door de geboortestad of langs een bijzondere plek.

uitvaart boot Meersorgh

Uitvaartbus

Wilt u het vervoer op een intiemere manier vormgeven? Dan kunt u voor een uitvaart bus kiezen. In de uitvaart bus is genoeg ruimte voor de nabestaanden en kunnen de naaste familieleden meerijden met de overledene en hem of haar begeleiden naar de laatste rustplaats.

uitvaartbus Meersorgh

Eigenzinnige bloemstukken

Er is veel keuze op het gebied van bloemen en bloemstukken. U kunt het gebruiken om de persoonlijkheid van uw dierbare te weerspiegelen. Wilt u een droogarrangement, lokale veldbloemen, tropische bloemen, een creatie in de vorm van een voetbalclub logo? Alles is mogelijk.

uitvaartbloemen Meersorgh

Persoonlijke stukken

Door de locatie aan te kleden met persoonlijke stukken, krijg je meer sfeer en maak je de ceremonie meteen persoonlijker. Hield de overledene van schilderen? Maak dan een selectie van de mooiste schilderijen en zet deze neer bij de kist of hang ze op in de aula.

persoonlijke stukken uitvaart meersorgh

Kies voor een thuisopbaring

Krijg langer de tijd om afscheid te nemen van uw dierbare in een vertrouwde omgeving. Kies voor een thuisopbaring. De opbaring kan op een bed, in een kist, op een opbaarplank in een wade of zelfs in een prachtige mand met een wade. We kiezen samen een plek die geschikt is.

thuisopbaring meersorgh

Persoonlijke kist

Toon het unieke karakter van uw dierbare met een gepersonaliseerde kist. U kunt de kist laten bedrukken met foto’s of een bepaald thema kiezen dat de persoonlijkheid of het leven van de overledene waardig reflecteert. Er zijn ook kisten waarop geschreven of getekent kan worden.  

persoonlijke kist Meersorgh

Opbaarplank

U hoeft natuurlijk niet te kiezen voor een kist. Wij zien steeds vaker dat mensen kiezen voor een opbaarplank. Hierbij wordt de overledene volledig gewikkeld in een mooie lijkwade en is er minder fysieke afstand tussen de overledene en de nabestaanden.

opbaarplank meersorgh

Eten & Drinken

Had de overledene een bepaalde favoriete keuken, maaltijd of drankje? U kunt de catering afstemmen op iemands persoonlijke voorkeur of een buffet plaatsen. Zo kunt u ervoor zorgen dat u het eten en drinken serveert waar de overledene van hield.

uitvaart catering Meersorgh

Voordracht

U kunt de uitvaart een persoonlijke tint geven door een gedicht, stuk tekst of boodschap voor te dragen tijdens de ceremonie. Vindt u dit moeilijk of durft u dit niet? We staan graag naast u of kunnen ook de hele tekst uit uw naam aan de nabestaanden voorlezen.

voordracht Meersorgh

Live muziek

Veel nabestaanden vinden troost in het afspelen van de nummers waar de overledene erg van hield. Live muziek maakt het nog persoonlijker. U kunt muzikanten laten komen, een van de nabestaanden op een instrument laten spelen of nummers uit onze spotify-lijst gebruiken.

live muziek meersorgh

Video boodschap

U kunt een videoregistratie maken met een persoonlijke boodschap van familie en vrienden. Tijdens een ceremonie kan een korte videoboodschap voor een mooi aandenken zorgen op de uitvaart. Voor nabestaanden die niet in staat zijn om te spreken kan dit erg mooi zijn.

Video boodschap uitvaart

Live streaming

Afwezige vrienden en familie hoeven de uitvaart van hun dierbare niet te missen. U kunt de ceremonie nu live volgen en via live streaming op internet bekijken. U kunt de ceremonie ook laten opnemen. De meeste uitvaart centra bieden dit aan de nabestaanden aan.

life streaming uitvaart meersorgh

Avond uitvaart / Alternatieve tijd

Een uitvaart hoeft helemaal niet tijdens ‘kantooruren’ plaats te vinden. Als het u beter uitkomt of u alleen ’s avonds toegang heeft tot een bepaalde locatie, die overdag bezet is, kan een uitvaart ook in de vroege avond, nacht of zelfs in het weekend plaatsvinden.

avond uitvaart meersorgh

Aandenken geven

Hield de overledene van bloemen? Geef de gasten een zakje met zaadjes van vergeet-me-nietjes mee om te planten. Of maak bij de uitgang een tafel met wat bloempotjes en diverse zakjes met zaden. Zo wordt de ruimte meteen wat warmer en geeft u uw gasten iets persoonlijks mee.

aandenken meegeven meersorgh

Symbolisch vrijlaten

Wilt u de overledene op een symbolische manier vrijlaten en een behouden reis wensen? Kies dan voor het vrijlaten van vlinders, duiven of natuurvriendelijke ballonnen of lampionnen. Iedereen kan meedoen met deze mooie demonstratie van het laatste afscheid.

symbolisch duif loslaten Meersorgh

Bijzondere asbestemming

Naast een selectie decoratieve urnen, zijn er ook speciale tuinurnen. Daarnaast kunt u de as van uw dierbare ook verwerken of gebruiken. Bijvoorbeeld in ashangers vuurwerk, in sieraden, diamanten ringen en knuffelstenen.

Ashanger gedenksieraad crematie

Knuffelsteen laten maken

Een knuffelsteen kunt u gebruiken als een aandenken aan de overledene. Door de steen bij u te dragen of vast te houden kunt u hieruit hoop en kracht putten. U kunt de steen laten graveren met een tekst, een spreuk of de naam van de overledene.

knuffelsteen Meersorgh

Boom planten

Wilt u een levend aandenken creëren voor uw dierbare? Dan kunt u een plant, struik of boom planten ter nagedachtenis aan de overledene. Kies een mooie plek uit waar het nog lang kan blijven staan. In uw tuin, een herdenkingsbos of natuurgebied. 

boom planten meersorgh

Heeft u speciale uitvaart wensen? Onze uitvaartverzorgers kunnen u alles vertellen over de mogelijkheden.

8 Redenen waarom mensen voor ons kiezen

1. Uw wensen staan centraal

We luisteren naar de individuele wensen van de overledene en zijn of haar nabestaanden en voeren deze uit. Alles is mogelijk. We doen onze uiterste best om van iedere uitvaart een passend persoonlijk afscheid te maken. We zijn een integere uitvaart organisatie zonder commerciële verplichtingen of afspraken. Daarom kunnen we u altijd onafhankelijk adviseren.

2. U heeft volledige keuzevrijheid

U mag altijd alles zelf bepalen. Welke polis of verzekering u ook heeft. Of het nu gaat om de locatie kiezen, het lichaam verzorgen en opbaren, rouwkaarten versturen, bloemen regelen, muziek uitkiezen, of een ander element van het afscheid. U heeft volledige keuzevrijheid. 

3. U krijgt een vaste uitvaartverzorger

Uw uitvaartverzorger is uw centrale aanspreekpunt en persoonlijke steun en toeverlaat vanaf het overlijden tot na de uitvaart. Zo krijgt u de beste zorg en zijn alle betrokkenen altijd op de hoogte.

4. Elke uitvaartpolis is welkom

Of er goed verzekerd is of niet, u bent bij ons altijd welkom. Als de polis bij een grote verzekeraar met eigen uitvaartservice loopt, bent u bij ons vaak beter af. Persoonlijker, prettiger én meestal tegen veel lagere kosten voor een betere kwaliteit.

5. Wij zijn voordelig en transparant

Een goed verzorgde uitvaart hoeft niet duur te zijn. We zijn vaak goedkoper dan Dela, Yarden of Monuta maar kwalitatief minstens net zo goed. We nemen u de zorg uit handen, zodat u rustig afscheid kunt nemen. Ook als u niet of ergens anders verzekerd bent. We zullen u altijd precies laten weten wat iets kost. Zo komt u nooit voor financiële verrassingen te staan.

6. We zijn een ervaren team met een groot netwerk

We hebben veel ervaring en goed contact met alle uitvaartlocaties, crematoria, begraafplaatsen en andere partijen in de uitvaartbranche. Zo kunnen we bijna iedere wens realiseren. En niet geheel onbelangrijk: tegen een eerlijke prijs én zonder verborgen kosten.

7. We zijn dag en nacht bereikbaar

Wij staan 24 uur per dag voor u klaar. Om u bij te staan bij een overlijden van een dierbare maar ook voor het beantwoorden van uw vragen. U mag ons altijd bellen. 

8. We zijn een familiebedrijf

Meersorgh is een Nederlands familiebedrijf en daar zijn we trots op. We zijn al meer dan 75 jaar actief in de uitvaartbranche maar behandelen elke uitvaart nog steeds alsof het onze eerste is. Onze toegewijde team staat u met veel zorg en liefde bij.

Contact opnemen

Wilt u meer informatie over onze uitvaart ideeën? Bel 24 uur per dag op 085 – 4000 333 of neem contact op via onderstaand formulier.

Uitvaart ideeën 

We zetten ons volledig in om van elke uitvaart een persoonlijk liefdevol afscheid te maken. Samen met de nabestaanden creëren we een plechtigheid, die past bij het unieke leven van uw dierbare .

Krijgt u binnenkort te maken met een overlijden in uw naaste omgeving? Of wilt u uw eigen uitvaart wensen vastleggen? Dan bieden wij u kosteloos een oriënterend gesprek aan met een uitvaartverzorger. Tijdens dit gesprek kunt u kennismaken en wordt elk onderdeel van de uitvaart met u besproken. 

Meersorgh BV
Levantkade 79
1019 MJ Amsterdam
Kvk 82176043

085 – 4000 333
info@meersorgh.nl
www.meersorgh.nl

Spotify

Om u te helpen bij het kiezen van de mooiste uitvaart muziek hebben we een speciale selectie voor u samengesteld. Beluister onze afspeellijst op spotify.