Overlijden melden

U kunt een overlijden melden op 085-4000333. Ons team staat 24 uur per dag voor u klaar. We ondersteunen u direct vanaf uw melding tot na de uitvaart. 

U kunt ervoor kiezen om uw dierbare thuis op te baren of over te brengen naar ons dienstencentrum. We zijn binnen 1,5 uur bij u om de overledene te verzorgen, te kleden en op te baren of op te halen. Het maakt niet uit of er een verzekering is afgesloten. Voor het regelen van de uitvaart maken we meestal een afspraak voor de volgende dag.

Overlijden melden

Neem 24 uur per dag contact met ons op om een overlijden te melden.  

 

085 – 4000 333

Wat we voor u kunnen betekenen

Onze uitvaartverzorgers geven u persoonlijk en praktisch advies. We helpen u keuzes maken en zorgen dat het wordt geregeld. We kennen uw regio goed. En weten precies wat er mogelijk is als u een begrafenis of crematie wilt regelen.

We ondersteunen u vanaf het overlijden tot na de uitvaart en helpen u bij een liefdevol afscheid.

Onze uitvaartverzorgers begeleiden u stap voor stap bij de uitvaart regelen. We helpen u bij al het papierwerk voor de begrafenis of crematie. Maar ook bij het lichaam verzorgen, rouwkaarten versturen, bloemen regelen, muziek verzamelen en meer. We nemen u zoveel mogelijk werk uit handen, zodat u er voor elkaar kunt zijn.

Wat moet u zelf doen bij een overlijden?

Stap 1: Bel een huisarts

Bel uw huisarts om het overlijden van uw naaste vast te stellen. Vervolgens zal de arts een verklaring van overlijden aan u overhandigen.

Wat moet u zelf doen bij een overlijden

Stap 1: Bel een huisarts

Bel uw huisarts om het overlijden van uw naaste vast te stellen. Vervolgens zal de arts een verklaring van overlijden aan u overhandigen.

Stap 2: Bel ons

Bel ons direct op om het overlijden te melden. Meestal zijn wij binnen 1,5 uur bij u om de overledene te verzorgen en op te baren of op te halen. Het maakt niet uit welke verzekering er is afgesloten.

Stap 3: Naasten informeren

Als u daar klaar voor bent, kunt u uw naaste familie en vrienden op de hoogte stellen van het overlijden. Dit gebeurt meestal telefonisch. Tegenwoordig kan dit ook gebeuren via chatprogramma’s zoals WhatsApp of Telegram.

Stap 4: Uitvaart regelen

Meestal komen we de volgende dag bij u langs om de uitvaart te bespreken. Wij informeren u over de mogelijkheden van begraven of cremeren, locatie, rouwkaarten, rouwadvertentie, kist, bloemen, muziek, vervoer, sprekers en de uitvoering van de plechtigheid.

Stap 5: Instanties informeren

Breng de volgende instanties op de hoogte van het overlijden: werkgever of pensioenfonds,
verzekeringsmaatschappijen, banken en organisaties waar de overledene abonnementen en lidmaatschappen heeft lopen. Lees hier meer.

Een waardige uitvaart regelen in coronatijd

Nabestaanden kunnen zelf kiezen hoe het gesprek met de uitvaartverzorger plaatsvindt. Dit kan op afstand via videobellen, bij u thuis aan tafel met de uitvaartverzorger of een combinatie hiervan. Natuurlijk met alle aandacht die nodig is om een mooie uitvaart te regelen.

Wilt u meer informatie over het regelen van een uitvaart in coronatijd? Bekijk de pagina uitvaarten en corona van de rijksoverheid.

8 Redenen waarom mensen voor ons kiezen

1. Uw wensen staan centraal

We luisteren naar de individuele wensen van de overledene en zijn of haar nabestaanden en voeren deze uit. Alles is mogelijk. We doen onze uiterste best om van iedere uitvaart een passend persoonlijk afscheid te maken. We zijn een integere uitvaart organisatie zonder commerciële verplichtingen of afspraken. Daarom kunnen we u altijd onafhankelijk adviseren.

2. U heeft volledige keuzevrijheid

U mag altijd alles zelf bepalen. Welke polis of verzekering u ook heeft. Of het nu gaat om de locatie kiezen, het lichaam verzorgen en opbaren, rouwkaarten versturen, bloemen regelen, muziek uitkiezen, of een ander element van het afscheid. U heeft volledige keuzevrijheid. 

3. U krijgt een vaste uitvaartverzorger

Uw uitvaartverzorger is uw centrale aanspreekpunt en persoonlijke steun en toeverlaat vanaf het overlijden tot na de uitvaart. Zo krijgt u de beste zorg en zijn alle betrokkenen altijd op de hoogte.

4. Elke uitvaartpolis is welkom

Of er goed verzekerd is of niet, u bent bij ons altijd welkom. Als de polis bij een grote verzekeraar met eigen uitvaartservice loopt, bent u bij ons vaak beter af. Persoonlijker, prettiger én meestal tegen veel lagere kosten voor een betere kwaliteit.

5. Wij zijn voordelig en transparant

Een goed verzorgde uitvaart hoeft niet duur te zijn. We zijn vaak goedkoper dan Dela, Yarden of Monuta maar kwalitatief minstens net zo goed. We nemen u de zorg uit handen, zodat u rustig afscheid kunt nemen. Ook als u niet of ergens anders verzekerd bent. We zullen u altijd precies laten weten wat iets kost. Zo komt u nooit voor financiële verrassingen te staan.

6. We zijn een ervaren team met een groot netwerk

We hebben veel ervaring en goed contact met alle uitvaartlocaties, crematoria, begraafplaatsen en andere partijen in de uitvaartbranche. Zo kunnen we bijna iedere wens realiseren. En niet geheel onbelangrijk: tegen een eerlijke prijs én zonder verborgen kosten.

7. We zijn dag en nacht bereikbaar

Wij staan 24 uur per dag voor u klaar. Om u bij te staan bij een overlijden van een dierbare maar ook voor het beantwoorden van uw vragen. U mag ons altijd bellen. 

8. We zijn een familiebedrijf

Meersorgh is een Nederlands familiebedrijf en daar zijn we trots op. We zijn al meer dan 75 jaar actief in de uitvaartbranche maar behandelen elke uitvaart nog steeds alsof het onze eerste is. Onze toegewijde team staat u met veel zorg en liefde bij.

Contact opnemen

Wilt u meer informatie over onze uitvaartverzorging? Bel 24 uur per dag op 085 – 4000 333 of neem contact op via onderstaand formulier.

Overlijden melden

Heeft u een dringende vraag, wilt u een overlijden melden of is het moment van overlijden nabij? Neem dan direct contact met ons op. We zijn 24 uur per dag bereikbaar. 

We zetten ons volledig in om van elke uitvaart een persoonlijk liefdevol afscheid te maken. Samen met de nabestaanden creëren we een plechtigheid, die past bij het unieke leven van uw dierbare .

Meersorgh BV
Levantkade 79
1019 MJ Amsterdam
Kvk 82176043

085 – 4000 333
info@meersorgh.nl
www.meersorgh.nl