Liefdevol én betaalbaar
afscheid nemen

Begrafenis Rotterdam regelen

Wanneer een dierbare overlijdt, komt er ineens veel op u af. Gelukkig bent u niet alleen. Onze uitvaartverzorgers staan dag en nacht voor u klaar. 

U kunt de begrafenis Rotterdam helemaal op uw manier vormgeven. Voor elk budget. Met óf zonder verzekering.

Betrokken uitvaartverzorgers

Onze uitvaartverzorgers geven u persoonlijk en praktisch advies. Ze nemen u zoveel mogelijk werk uit handen, zodat u zich met de belangrijke dingen kunt bezighouden. Er zijn tegenwoordig veel manieren om warmte en persoonlijkheid in een uitvaart ceremonie terug te laten komen. En dat hoeft helemaal niet veel werk te zijn. Daarom denken we graag met u mee. Om een mooi, liefdevol afscheid te regelen. Ons team van  toegewijde en ervaren uitvaartverzorgers staat voor u klaar waaronder:

Therese Meersorgh

Brigitte

Robert

Robert

Karin Meersorgh

Sonja

Jacques

Jacques

De service was erg goed gezien de beperkingen rond het virus. De uitvaartdienst van Meersorgh was respectvol en mooi. Heel zorgzaam en liefdevol. Ik ben erg dankbaar voor alle hulp en waardigheid. Wij zijn zeer tevreden met onze samenwerking.

Radesh | Den Haag

Vanaf mijn eerste contact met Meersorgh uitvaartverzorging was het regelen van de uitvaart van mijn man veel makkelijker dan ik van tevoren had verwacht. Alles is met veel zorg en aandacht voor elk detail gedaan en ik ben hier erg dankbaar voor.

Kimberley | Amsterdam

We waren erg blij met de verzorging door Meersorgh. Onze begeleider was aardig en zorgzaam, maar ook efficiënt. Op de dag van de uitvaart woonde hij de dienst bij en het was geruststellend om hem te zien. De hele dag verliep buitengewoon goed.

Boudewijn | Zoetermeer

Wilt u kennismaken met een van onze uitvaartverzorgers?

085 – 4000 333 ( 24-7 )

meersorgh google review

Vrije locatie keuze

Bij Meersorgh bent u geheel vrij in de keuze voor de locatie van de uitvaart. Veel mensen kiezen voor een uitvaart in een crematorium of uitvaartcentrum in de buurt, maar hiervoor bestaat geen (wettelijke) verplichting.

U kunt de begrafenis regelen in een uitvaartcentrum maar u kunt ook voor een andere locatie kiezen. Een plaats die misschien beter bij de overledene past. Op een mooie plek in de natuur, een lokale kerk, een racebaan, uw achtertuin, op een boot of zelfs in de kroeg. Lees hier meer

natuurbegraven Meersorgh
bijzondere uitvaart locatie meersorgh
uitvaart boot Meersorgh
viering van het leven meersorgh

Meest gekozen locaties begrafenis Rotterdam

We hebben nauw contact met een breed netwerk van uitvaartlocaties, crematoria en begraafplaatsen. Zo kunnen we bijna iedere wens vervullen. En niet geheel onbelangrijk: tegen een eerlijke prijs én zonder verborgen kosten. Bekijk hieronder de meest gekozen locaties van Rotterdam.

St Laurentius Rotterdam

St. Laurentius

Nieuwe Crooswijkseweg 123
3034 PN Rotterdam

__________

Overlijden melden
085 4000 333

Receptie
010 413 6308

 

Crooswijk Rotterdam

Crooswijk

Kerkhoflaan 1
3034 TA Rotterdam

__________

Overlijden melden
085 4000 333

Receptie
010 489 8540

 

Yardenhuis Rotterdam

Yardenhuis van Rotterdam

Maeterlinckweg 101
3084 KD Rotterdam

__________

Overlijden melden
085 4000 333

Receptie
010 480 3344

 

Hofwijk Rotterdam

Hofwijk

Delftweg 230
3046 ND Rotterdam

__________

Overlijden melden
085 4000 333

Receptie
010 489 8570

 

Tarieven begrafenis Rotterdam

We zetten de begrafenis tarieven netjes op een rij. Zo komt u nooit voor financiële verrassingen te staan. We hebben drie verschillende pakketten zorgvuldig voor u samengesteld. Deze pakketten kunt u aanpassen of uitbreiden zoals u dat wilt.

Een goed verzorgde begrafenis hoeft niet duur te zijn. U kunt al een complete begrafenis regelen vanaf 3.299,-. We helpen iedereen, voor elk budget. Met óf zonder verzekering. Lees hier meer 

begrafenis tarieven meersorgh

Heeft u nu hulp nodig?

Heeft u een dringende vraag, wilt u een overlijden melden of is het moment van overlijden nabij? Neem dan direct contact met ons op. We zijn 24 uur per dag bereikbaar. 

Wilt u kennismaken?

Krijgt u binnenkort te maken met een overlijden in uw naaste omgeving? Of wilt u uw eigen uitvaart wensen vastleggen? Dan is het verstandig om alvast wat voorbereidingen te treffen. 

Wat kost een begrafenis?

Wilt u meer informatie over onze begrafenis tarieven? We hebben alles zo overzichtelijk mogelijk voor u uiteengezet. Zo komt u nooit voor financiële verrassingen te staan.

Hoe verloopt een begrafenis?

Veel mensen weet niet precies wat ze moeten verwachten bij een begrafenis. Hieronder kunt u lezen hoe een begrafenis meestal verloopt.

Hoe begint een begrafenis?

De familie komt aan in een stoet of op eigen gelegenheid. Uw persoonlijke uitvaartverzorger van Meersorgh staat klaar om u te ontvangen op de gekozen locatie. Bij binnenkomst kunnen de gasten vaak een condoleanceregister tekenen. De meeste uitvaartcentra hebben een aparte ruimte voor naaste familie en voor de gasten, zodat men in alle rust kan wachten tot de begrafenis begint.

rouwverwerking Meersorgh

Wat zijn de laatste voorbereidingen?

De kist met de overledene wordt in de aula geplaatst en de laatste voorbereidingen worden getroffen om de dienst goed te laten verlopen. U kunt in deze voorbereiding een actieve rol spelen. De familie mag de kist zelf naar binnen dragen en de bloemen of persoonlijke voorwerpen van de overledene neerleggen, zoals een foto of een schilderij. De familie kan voor de plechtigheid begint samenkomen om afscheid te nemen van de overledene.

 

Hoe begint een begrafenis plechtigheid?

Als het officiële afscheid begint gaat de familie de aula in en neemt voorin plaats. Daarna volgen de andere gasten. De plechtigheid kan helemaal naar eigen wens worden ingevuld. U kunt hier denken aan een sobere, een meer uitgebreide of een kerkelijke plechtigheid. U kunt één of meerdere sprekers hebben, muziek spelen, wel of geen bloemen neerleggen en de kist open of dichtlaten. Meer informatie over de mogelijkheden kunt u hier vinden.

 

Hoelang duurt een begrafenis?

Een begrafenis dienst duurt meestal tussen de 45 en 60 minuten. Zorg dat u voldoende tijd neemt voor de ceremonie. Wordt het heel druk? Of zijn er veel sprekers of andere onderdelen? Reserveer dan meer tijd. Dan hoeft niemand zich te haasten en is er voldoende tijd om afscheid te nemen. Na de plechtigheid wordt de overledene naar het graf gebracht.

 

Wie dragen de kist naar het graf?

De kist wordt door dragers of familieleden naar de laatste rustplaats gedragen. De kist kan ook op een rijdende baar naar het graf worden gereden. Vaak dragen familieleden en de gasten de bloemen naar het graf. Deze worden rond het graf gelegd. Sommige begraafplaatsen werken met een lift terwijl op andere begraafplaatsen de kist boven het graf wordt geplaatst om deze later met touwen in het graf te laten zakken. Op sommige begraafplaatsen mag u zelf de kist in het graf laten zakken. U kunt een afscheidsplechtigheid aan het graf houden. Hierna kunt u ervoor kiezen om de kist te laten zakken of om de kist te laten staan. Anderen willen graag meehelpen om het graf dicht te gooien. Meestal is dat toegestaan.

 

Hoe kunt u afscheid nemen bij het graf?

Naast de religieuze rituelen die u aan het graf kunt verrichten, kunt u hier ook op een eigen manier invulling aan geven. U kunt  witte duiven of vlinders loslaten, iets voorlezen of zeggen of een kort muziekstuk (laten) opvoeren.  Als afsluiting van de ceremonie bedankt de uitvaartverzorger of een naaste de aanwezigen voor hun komst. Daarna neemt iedereen afscheid van de overledene. Meestal lopen de nabestaanden nog eenmaal langs het graf en wordt er een bloem of een schepje zand op de kist geworpen.

 

Wat gebeurt er na afloop van de begrafenis?

Na de plechtigheid ontmoeten de gasten elkaar in de condoleance ruimte of “koffiekamer”. Hier kunnen de bezoekers de nabestaanden condoleren en eventueel iets drinken of eten. Meestal kunt u hier een kop koffie of thee drinken, soms kiest de familie voor extra frisdrank, een glas bier of glaasje wijn, belegde broodjes of borrelhapjes. De meeste mensen plannen hier 45 minuten voor in. Daarna vertrekken de gasten en kan de naaste familie ervoor kiezen om nog ergens af te spreken en samen te komen.

Natuur begrafenis Rotterdam

Als alternatief voor een traditionele begrafenis kunnen we u helpen bij het verzorgen van een laatste rustplaats in de natuur. Het zijn rustige, harmonieuze plaatsen omgeven door natuur, die u kunt bezoeken om uw dierbare te herdenken.

Natuurbegraven heeft veel voordelen. Er is eeuwigdurende grafrust. Elk graf blijft intact en wordt nooit geruimd. Er zijn geen onderhoudskosten en u kunt ook as begraven.

Deze graven worden niet gemarkeerd met een traditionele grafsteen, maar met een boomschijf, kei, boom of meerjarige planten, die in het bos passen. 

 

natuurbegraven Meersorgh
Wilt u meer informatie over het regelen van een natuur begrafenis? Neem dan contact met ons op via

085 – 4000 333

Ik wil teruggebeld worden

Wilt u meer informatie over begrafenis Rotterdam? Laat uw contactgegevens achter en dan bellen we u snel terug.

Stuur ons een bericht

Wilt u meer informatie over onze uitvaartverzorging? Bel 24 uur per dag op 085 – 4000 333 of neem contact op via onderstaand formulier.

Begrafenis Rotterdam

We zetten ons volledig in om van elke begrafenis een persoonlijk afscheid te maken. Samen met de nabestaanden creëren we een plechtigheid, die het unieke leven van uw dierbare reflecteert.

We komen graag bij u langs voor een kennismakingsgesprek. Daarin kunt u al uw vragen stellen en maken we alles zo duidelijk en overzichtelijk mogelijk.

Meersorgh uitvaartverzorging

Levantkade 79
1019 MJ Amsterdam
Kvk 82176043

085 – 4000 333
info@meersorgh.nl
www.meersorgh.nl