Crematie locaties

Wilt u een crematie regelen? Vind hieronder een overzicht van onze crematie locaties. U kunt de uitvaart in een uitvaartcentrum organiseren maar u kunt ook voor een andere locatie kiezen. Staat uw gewenste locatie er niet bij? Geen probleem, we hebben nauw contact met alle crematie locaties in Nederland.

Checklist bij overlijden Meersorgh

Vrije locatie keuze

Bij Meersorgh bent u geheel vrij in de keuze voor de locatie van de uitvaart. Veel mensen kiezen voor een uitvaart in een crematorium of uitvaartcentrum in de buurt, maar hiervoor bestaat geen (wettelijke) verplichting.

U kunt de begrafenis regelen in een uitvaartcentrum maar u kunt ook voor een andere locatie kiezen. Een plaats die misschien beter bij de overledene past. Op een mooie plek in de natuur, een lokale kerk, een racebaan, uw achtertuin, op een boot of zelfs in de kroeg. Lees hier meer

natuurbegraven Meersorgh
bijzondere uitvaart locatie meersorgh
uitvaart boot Meersorgh
viering van het leven meersorgh

Meest gekozen crematie locaties randstad

We hebben nauw contact met een breed netwerk van uitvaartlocaties, crematoria en begraafplaatsen. Zo kunnen we bijna iedere wens vervullen. En niet geheel onbelangrijk: tegen een eerlijke prijs én zonder verborgen kosten. Bekijk hieronder de meest gekozen locaties van de randstad.

De Nieuwe Ooster Amsterdam

Crematie Amsterdam

De Nieuwe Ooster
Kruislaan 126
1097 GA Amsterdam

__________

Overlijden melden
085 4000 333

Receptie
020 253 2900

 

Ockenburgh Den Haag

Crematie Den Haag

Ockenburgh
Ockenburghstraat 21
2553 AA Den Haag

__________

Overlijden melden
085 4000 333

Receptie
070 397 8411

 

Hofwijk Rotterdam

Crematie Rotterdam

Hofwijk
Delftweg 230
3046 ND Rotterdam

__________

Overlijden melden
085 4000 333

Receptie
010 489 8570

 

Meerbloemhof Zoetermeer

Crematie Zoetermeer

Meerbloemhof
Buytenparklaan 1
2717 AX Zoetermeer

__________

Overlijden melden
085 4000 333

Receptie
079 322 9311

 

Eerlijke crematie tarieven

We zetten de crematie tarieven netjes op een rij. Zo komt u nooit voor financiële verrassingen te staan. We hebben drie verschillende pakketten zorgvuldig voor u samengesteld. Deze pakketten kunt u aanpassen of uitbreiden zoals u dat wilt. Een goed verzorgde crematie hoeft niet duur te zijn. U kunt al een complete crematie regelen vanaf 2.999,-. We helpen iedereen, voor elk budget. Met óf zonder verzekering. Lees hier meer 
crematie tarieven meersorgh

Heeft u nu hulp nodig?

Heeft u een dringende vraag, wilt u een overlijden melden of is het moment van overlijden nabij? Neem dan direct contact met ons op. We zijn 24 uur per dag bereikbaar. 

Wilt u kennismaken?

Krijgt u binnenkort te maken met een overlijden in uw naaste omgeving? Of wilt u uw eigen uitvaart wensen vastleggen? Dan is het verstandig om alvast wat voorbereidingen te treffen. 

Wat kost een crematie?

Wilt u meer informatie over onze crematie tarieven? We hebben alles zo overzichtelijk mogelijk voor u uiteengezet. Zo komt u nooit voor financiële verrassingen te staan.

Hoe verloopt een crematie?

Veel mensen weet niet precies wat ze moeten verwachten bij een crematie. Hieronder kunt u lezen hoe een crematie meestal verloopt.

Hoe begint een crematie?

De familie komt aan in een stoet of op eigen gelegenheid. Uw persoonlijke uitvaartverzorger van Meersorgh staat klaar om u te ontvangen op de gekozen locatie. Bij binnenkomst kunnen de gasten vaak een condoleanceregister tekenen. De meeste uitvaartcentra hebben een aparte ruimte voor naaste familie en voor de gasten, zodat men in alle rust kan wachten tot de crematie begint.

rouwverwerking Meersorgh

Wat zijn de laatste voorbereidingen?

De kist met de overledene wordt in de aula geplaatst en de laatste voorbereidingen worden getroffen om de dienst goed te laten verlopen. U kunt in deze voorbereiding een actieve rol spelen. De familie mag de kist zelf naar binnen dragen en de bloemen of persoonlijke voorwerpen van de overledene neerleggen, zoals een foto of een schilderij. De familie kan voor de plechtigheid begint samenkomen om afscheid te nemen van de overledene.

 

Hoe begint een crematie plechtigheid?

Als het officiële afscheid begint gaat de familie de aula in en neemt voorin plaats. Daarna volgen de andere gasten. De plechtigheid kan helemaal naar eigen wens worden ingevuld. U kunt hier denken aan een sobere, een meer uitgebreide of een kerkelijke plechtigheid. U kunt één of meerdere sprekers hebben, muziek spelen, wel of geen bloemen neerleggen en de kist open of dichtlaten. Meer informatie over de mogelijkheden kunt u hier vinden.

 

Hoelang duurt een crematie?

Een crematie duurt meestal tussen de 30 en 45 minuten. Zorg dat u voldoende tijd neemt voor de ceremonie. Wordt het heel druk? Of zijn er veel sprekers of andere onderdelen? Reserveer dan meer tijd. Dan hoeft niemand zich te haasten en is er voldoende tijd om afscheid te nemen. Na de plechtigheid wordt de overledene naar de ovenruimte gebracht. Als de wens bestaat, mogen enkele nabestaanden de kist naar de ovenruimte begeleiden en soms zelfs mee naar binnen voor een allerlaatste groet.

 

Wat gebeurt er met de linten en de bloemen?

De linten en kaarten van de bloemen krijgt u na afloop van de dienst mee. De familie bepaalt wat er met de bloemen gebeurt. Vaak laat u ze achter bij het crematorium of worden ze op een herdenkingsplaats bij het crematorium gelegd. Lees hier welke andere bestemming u kunt geven.

 

Wat gebeurt er na afloop van de crematie?

Na de plechtigheid ontmoeten de gasten elkaar in de condoleance ruimte of “koffiekamer”. Hier kunnen de bezoekers de nabestaanden condoleren en eventueel iets drinken of eten. Meestal kunt u hier een kop koffie of thee drinken, soms kiest de familie voor extra frisdrank, een glas bier of glaasje wijn, belegde broodjes of borrelhapjes. De meeste mensen plannen hier 45 minuten voor in. Daarna vertrekken de gasten en kan de naaste familie ervoor kiezen om nog ergens af te spreken en samen te komen.

Bijzondere asbestemming

Het crematorium geeft de asresten na vier weken vrij. U krijgt in de tussentijd een folder van het crematorium met de mogelijkheden voor de asbestemming. Zo kunt u erover nadenken wat u met de as zou willen doen.

Naast een selectie decoratieve urnen, zijn er ook speciale tuinurnen. Daarnaast kunt u de as van uw dierbare ook verwerken of gebruiken. Bijvoorbeeld in ashangers vuurwerk, in sieraden, diamanten ringen en knuffelstenen. Lees hier meer

 

Ashanger gedenksieraad crematie
Wilt u meer informatie over de asbestemming? Neem dan contact met ons op via

085 – 4000 333

Ik wil teruggebeld worden

Wilt u meer informatie over crematie locaties? Laat uw contactgegevens achter en dan bellen we u snel terug.

Stuur ons een bericht

Wilt u meer informatie over onze uitvaartverzorging? Bel 24 uur per dag op 085 – 4000 333 of neem contact op via onderstaand formulier.

Crematie locaties

We zetten ons volledig in om van elke crematie een persoonlijk afscheid te maken. Samen met de nabestaanden creëren we een plechtigheid, die het unieke leven van uw dierbare reflecteert.

We komen graag bij u langs voor een kennismakingsgesprek. Daarin kunt u al uw vragen stellen en maken we alles zo duidelijk en overzichtelijk mogelijk.

Meersorgh uitvaartverzorging

Levantkade 79
1019 MJ Amsterdam
Kvk 82176043

085 – 4000 333
info@meersorgh.nl
www.meersorgh.nl