Na een crematie krijg je de as van je geliefde terug in je bezit en is het aan jou om te beslissen welke asbestemming je wilt kiezen. Als je op zoek bent naar inspiratie, dan zijn hier 10 dingen die je met de as kunt doen na de crematie. 

 

1. Vinylplaat

Als je geliefde een grote muziekliefhebber was, kun je de as in zijn of haar favoriete liedje verwerken. Een aantal bedrijven maakt 7 “of 12” afspeelbare vinylplaten maken met een kleine hoeveelheid van de as van je geliefde, met de optie om de platenhoes aan te passen. 

 

2. Gedenksieraden

Een sieradenherinnering is een andere bijzondere asbestemming om je geliefde altijd dicht bij je te houden. Elk op maat gemaakt item bevat de as of het haar van je geliefde en kan worden gemaakt als ring, oorbellen, ketting (inclusief invulbare medaillons), armband, manchetknopen of bedelkralen. 

 

3. Diamant 

Elke diamant is uniek, dus wat is een betere manier om je geliefde te herdenken dan door ze in een prachtig juweel te veranderen. Het is vrij eenvoudig om een bedrijf te vinden dat deze unieke service aanbiedt. 

 

4. Stuur de as het universum in

Neem je geliefde vriend of familielid mee op een buitenaards avontuur. Als je geliefde een fan was van de ruimte, zijn er een aantal bedrijven die hun gecremeerde stoffelijk overschot meenemen op een adembenemende laatste reis. Vrienden en familie worden aangemoedigd om de lancering van de ruimtebegrafenis bij te wonen en de laatste reis van hun geliefde te bekijken.

 

5. Herdenkingstatoeage

Sommige tattoo-artiesten bieden een unieke asbestemming aan, waarbij een kleine hoeveelheid van de as van je geliefde wordt gemengd met de tattoo-inkt en vervolgens in je huid wordt getatoeëerd. 

 

6. Herdenkingsvuurwerk

Verlicht de nachtelijke hemel met de as van je geliefde. Een aantal bedrijven zal gecremeerde as verwerken in herdenkingsvuurwerk, waardoor je de kans krijgt om je geliefde met een knal weg te sturen. 

 

7. Verstrooien op zee

Een populaire optie voor mensen met affiniteit met de oceaan, misschien een fervent zeiler, is om de as op zee te verspreiden. Sommige mensen kiezen ervoor om een ​​boot te charteren en laten gasten een paar laatste woorden zeggen, voordat ze de as over het wateroppervlak uitstrooien. Als alternatief kunnen biologisch afbreekbare urnen een paar minuten drijven voordat ze vredig onder water wegzinken. 

 

8. Knuffel aandenken

Voor kinderen die een naast familielid hebben verloren, kan een herdenkingsknuffel enorme troost bieden. ‘Herinneringsberen’ bieden je de mogelijkheid om een ​​deel van de gecremeerde as op te slaan in een op maat gemaakte teddybeer-urn. Je kunt ook een persoonlijk bericht toevoegen, die wordt opgeborduurd. 

 

9. Zandloper urn

Denk na over de tijd die je met je geliefde hebt doorgebracht met een gepersonaliseerde zandloper urn. De gecremeerde as wordt gecombineerd met zand om deze unieke herdenkingsurn te creëren die elegant in huis kan worden tentoongesteld. 

 

10. Een levende erfenis

Een ander unieke asbestemming is om je geliefde deel te laten uitmaken van de oceaan in de vorm van een permanente levende erfenis; kunstmatige herdenkingsriffen helpen bij het creëren van een gezonde omgeving waarin het zeeleven kan gedijen. Of je kunt hun as naast een boom begraven (bio-urnen), dit is vooral bijzonder als je geliefde van de natuur of tuinieren hield. 

 

Beste Asbestemming

Zoals uit de bovenstaande ideeën blijkt, zijn er veel manieren om de as van je geliefde te bewaren. Het gaat erom iets te vinden dat persoonlijk is voor jou en de herinnering aan je geliefde 

 

Waar kun je gecremeerde as bewaren?

Nogmaals, dit is een zeer persoonlijke beslissing en is volledig aan jou. Sommige mensen kiezen ervoor om het in een urn te bewaren en ze in hun huis op een plank of schoorsteenmantel te zetten. Terwijl anderen de as liever op een specifieke locatie verspreiden of begraven. 

 

Kan gecremeerde as overal worden verspreid?

Er zijn een aantal wet- en regelgevingen als het gaat om het verstrooien van as, maar de algemene regel is: je mag as overal uitstrooien mits je toestemming hebt van de landeigenaar. 

 

Kan gecremeerde as worden verdeeld?

As kan gemakkelijk worden verdeeld over een aantal gezinsleden, of als je er meerdere dingen mee wil doen, bijvoorbeeld een sieraad maken en de rest in de oceaan strooien, dan is dit mogelijk. 

 

Kan gecremeerde as worden begraven?

Ja, gecremeerde as kan worden begraven, maar je moet je wel aan de voorschriften houden.
– Op de meeste uitvaartlocaties is hiervoor ruimte gereserveerd, maar dit verschilt per locatie, dus je kunt hier het beste met ons over praten. 

- Op eigen land heb je geen toestemming nodig, maar je moet beslissen wat er gebeurt als je naar een nieuw huis verhuist, d.w.z. neem je de as mee of laat je ze in de grond.
– Op privéterrein,zoals een bos of park heb je toestemming van de landeigenaar nodig.

 

 

Meersorgh Uitvaartverzorging

Zoek je meer informatie over rouwverwerking? Klik dan hier.
Wil je meer uitvaart ideeën opdoen? Klik dan hier.
Wil je meer weten over onze uitvaartverzorging? Klik dan hier.